Wasalandian alue muuttui taistelukentäksi

Vaasa Airsoft Association on saanut kesäksi käyttöönsä entisen Wasalandian alueen. Sopimus tehtiin Puuharyhmä Oyj:n kanssa kesäkuussa, ja toimintaa alettiin heti kehittää. Ensimmäisenä alue hoidettiin kuntoon talkoiden avulla.

– Talkoissa oli todella paljon innokkaita osallistujia. Siivosimme yhdessä alueen, peitimme ehjät ikkunat ja poistimme rikkinäisistä lasit, Vaasa Airsoft Associationin puheenjohtaja Lauri Heinonen kertoo.

Talkoissa on ollut mukana sekä yhdistykseen kuuluvia että airsoftin harrastajia. Nyt on ehditty järjestää jo pelejäkin, ja ensimmäinen kunnon peli käytiin ennen juhannusta. Paljon innokkaita osallistuja löytyi tällöinkin, kun paikalle saapui nelisenkymmentä henkilöä.

– Porukka on ollut todella kiinnostunutta, ja osallistujissa on sellaisiakin, joilla airsoftin harrastamisesta on jo aikaa, Heinonen jatkaa.

Helppo osallistua. Yhdistyksen uusi harrastuspaikka on ainut laatuaan Suomessa.

– Suomesta löytyy esimerkiksi suurempi halli, jossa airsoftia voi pelata, mutta tällaista todella suurta aluetta vastaavalla rekvisiittamäärällä ei ole vielä löytynyt, Heinonen kertoo.

– Alueelta löytyy parkkipaikka, avoin mutta aidattu ”kaupunkialue” ja juoksevaa vettä. Tämän vuoksi kiinnostuneita osallistujia peleihimme on joka puolelta Suomea, ja Ruotsistakin saattaa olla tulossa pelaajia.

Peleihin osallistumisen tekee helpoksi sen ilmaisuus. Pelaajilta ei vaadita airsoft-yhdistykseen kuulumista, eikä peleihin osallistuminenkaan maksa mitään.

Mukana täytyy olla vain jonkinlainen airsoft-ase ja suojavarustus. Kuitenkin esimerkiksi suojalaseja löytyy paikalta aloittelijoille, ja ensimmäistä kertaa voi tulla myös vain katsomaan menoa.

Koko perheen laji. Vaikka tällä hetkellä sopimus alueelle on voimassa vain kesän ajan, harrastajat toivovat saavansa jatkaa tulevaisuudessakin alueella edes jossain muodossa. Aikaisemmin metsässä juoksennelleet pelaajat nauttivat mahdollisuudesta pelata kunnolla suurella alueella ja suuremmalla väkijoukolla.

– Harrastuksessa yksi tärkeimmistä asioista on yhdessä tekeminen ja hauskanpito. Usein luullaan, että olemme jotenkin sotahulluja, ja aseet ovat intohimomme. Näin ei kuitenkaan ole, yksi Vaasan Airsoft Associationin perustajista, Conny Sjöblom, kertoo.

– Pelaamisen lisäksi monet pitävät myös erilaisten tarvikkeiden keräilemisestä tai aseiden kokoamisesta, Heinonen jatkaa.

Porukasta löytyy tällä hetkellä niin lapsia kuin aikuisiakin, ja myös naiset ovat innostuneet lajista. Kokonaiset perheetkin ovat lähteneet yhdessä pelaamaan.

– Osallistua saavat siis todellakin kaikki halukkaat. Kokemusta ei tarvitse olla ollenkaan, eikä huippuvarusteita todellakaan vaadita. Pelejä on pari kolme kertaa viikossa osallistujamäärästä riippuen, ja meidän koti- ja Facebook-sivuiltamme löytyvät niiden ajankohdat, Heinonen kertoo.

Milja Lammi