Uutiset

Viimeinen drinkki tarjoaa lauantain Juomalauluillassa Ultra Bra -nostalgiaa

Viimeinen drinkki -coveryhtyeellä ei ole omaa treenikämppää. – Pidämme niin sanottuja olohuonetreenejä, sanoo nokkahuilua soittava Aino Hyyryläinen. Kuvassa ovat myös poikkihuilisti ja laulaja Enni Matikainen ja laulaja Iida Hyyryläinen. Kuva: Jaakko Elenius
  • Vaasa

Ultra Bra -tribuuttiyhtye Viimeinen drinkki huipentaa Vaasan Ikkunan Juomalauluillan lauantaina 21. lokakuuta.

Vasta toisen keikkansa esittävä coveryhtye lupaa, että WsArenalla kuullaan paljon Ultra Bran meneviä kappaleita.

– Emme halua olla suora kopio, vaan tulkinnat ovat jopa yllättäviä, kertoo laulaja ja poikkihuilisti Enni Matikainen.

Mieleen voi tulla musikaali. Yhtyeen jäsenet ovat vaasalaiselle kulttuuriyleisölle tuttuja. Matikaisen lisäksi tribuuttibändiin kuuluvat Aino Hyyryläinen, Iida Hyyryläinen, Rasmus Arikka, Arttu Jaulimo, Pia Kivelä, Noora Seppälä ja Miika Alatupa.

Alatupa tanssii Vaasan kaupunginteatterin Billy Elliot -näytelmässä, ja muut yhtyeen jäsenet ovat mukana Vaasan ylioppilasteatteri Rampissa.

– Teatteritausta näkyy kehonkielen ja lauluilmaisun kautta. Muutama kappale on tehty niin, että ne muistuttavat musikaalia, sanoo viime kesänä Grease-musikaalin ohjannut Aino Hyyryläinen.

Lapsena laulettu. Ultra Bran takana on massiivinen orkesteri, mutta vaasalainen tribuuttibändi luottaa pianoon, poikki- ja nokkahuiluun sekä rytmisoittimiin.

– Monet kappaleista ovat tunnelmallisia ja jopa jazzahtavia, Matikainen sanoo.

Jäsenet unelmoivat Ultra Bra -jamittelusta jo ennen kuin suosikkiyhtye palasi festarilavoille. Lopullisen päätöksen he tekivät Ultra Bran keikalla Provinssissa.

– Ultra Bran musiikki on seurannut monia läpi elämän. Suurin osa on laulanut kappaleita lapsena vanhempiensa levyiltä ja jatkanut kuuntelemista teini-iässä. Biisien joukosta löytyy sopiva kappale tiettyyn elämänvaiheeseen, Aino Hyyryläinen sanoo.

Jännitystä ilmassa. Yhtyeen jäsenet ovat kokeneita esiintyjiä, mutta lauantain keikka jännittää silti jokaista.

– Näyttelijänä on aina tietyssä roolissa. Laulajana esiintyy ja tulkitsee kappaleita puhtaasti omana itsenään. Se jännittää eniten, Matikainen pohtii.

Juomalauluillassa kuullaan 13 Ultra Bran kappaletta, kuten hittibiisit Jäätelöauto, Sinä lähdit pois ja Savanni nukahtaa.

– Toivottavasti kappaleet osuvat rytmisuoneen tai niistä tulee nostalginen olo. Haluamme, että yleisöllä on hauskaa ja heidän tekee mieli jamitella tai vaikkapa tanssia hitaita, Aino Hyyryläinen sanoo.

Hauskanpitoa ilman paineita. Tribuuttiyhtyeen on perustanut Kulttuuriosuuskunta Obskura, joka tuottaa myös ohjelma- ja kirjoituspalveluita, valokuvausta ja lettikampauksia.

Bändiprojektissa tavoitteena on ensisijaisesti pitää hauskaa.

– Otamme keikkailun vakavasti, mutta emme halua luoda itsellemme paineita tulevaisuudesta, Iida Hyyryläinen kertoo.

Janette Litmanen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka