VIFK taistelee noususta liigaan

Jalkapallon naisten ykkösessä pelaava Vasa IFK taistelee noususta naisten liigaan.

VIFK on nyt sarjassa neljäntenä ja kauden päätteeksi ykkönen nousee suoraan liigaan ja kakkonen pääsee karsimaan. Erittäin tasaisen sarjan kärkiviisikko on vain neljän pisteen sisällä toisistaan.

Maaleja kiitettävään tahtiin.

– Kausi on sujunut odotetusti ja taistelemme kärkisijoista. Emme ole yli- tai alisuorittaneet, sanoo VIFK:n päävalmentaja Kris Huckstepp.

VIFK on tällä kaudella tehnyt maaleja kiitettävään tahtiin, sillä osumia on syntynyt keskimäärin 2,7 ottelua kohden.

Vaasalaisjoukkue on jo nyt tehnyt melkein yhtä monta osumaa kuin koko viime kaudella yhteensä, jolloin joukkue sijoittui sarjassa neljänneksi.

– Se, että olemme tehneet paljon maaleja, on tietysti hyvä asia. Uudet pelaajat ja juniorit ovat myös pelanneet hyvin, Huckstepp toteaa.

Kärkipelit kotona. Naisten ykköstä on jäljellä vielä kahdeksan ottelukierrosta. VIFK kohtaa kärkiviisikosta Rovaniemen Palloseuran, PK-35:n Vantaalta sekä IK Myranin Kruunupyyn Alavetelistä.

– Parasta on se, että kohtaamme kaikki vastustajat kotona. Toivottavasti pystymme hyödyntämään kotikenttäedun, nyt kun vielä pääsemme takaisin Elisa-stadionille.

Tulevan sunnuntain kärkitaistossa VIFK kohtaa IK Myranin, jolle VIFK hävisi alkukaudesta vieraissa 1-0, mutta voitti muutama viikko sitten Suomen Cupissa peräti 5-0.

– Tämä on molemmille tärkeä peli ja teemme parhaamme voittaaksemme heidät, Huckstepp lupaa.

Sunnuntaina kova matsi. IK Myran saa otteluun yhden uuden ulkomaalaispelaajan. Amerikkalainen 22-vuotias hyökkäyspään pelaaja Anna Smalley saapuu nimittäin vahvistamaan joukkuetta.

Toinen amerikkalaispelaaja Jade Montgomery on IK Myranin paras maalintekijä yhdeksällä osumallaan.

VIFK:n Fanny Forss on osunut tällä kaudella maalipuiden väliin peräti yksitoista kertaa ja Linnea Hjerpe yhdeksän kertaa.

– Odotan pelistä tiukkaa ja se joukkue, joka ottaa ohjat tai tekee vähemmän virheitä voittaa ottelun. Toivottavasti saamme paljon faneja paikalle, sillä IK Myranilta tulee varmasti iso joukko heidän fanejaan, Huckstepp sanoo.

Jaakko Jokela

>>>>>>> Stashed changes