Vepsulla edessä tärkeä matsi

Vaasan Palloseura pelaa kauden tärkeimmän yksittäisen ottelunsa torstaina, kun Suomen Cupin välierässä vastaan asettuu IFK Mariehamn. Arpa oli Vepsulle suosiollinen, sillä ottelu pelataan Vaasan Elisa Stadionilla.

– Se on meille erittäin tärkeä peli, jonka haluamme ehdottomasti voittaa, jotta pääsemme pelaamaan Suomen Cupin voitosta. Meidän täytyy keskittyä otteluun hyvin ja yrittää parhaamme, sanoo Vepsun kreikkalainen hyökkääjä Konstantinos Stavrothanasopoulos, joka käyttää taitelijanimeä Kostas.

Toisessa välierässä kohtaavat KPV ja Ilves. Otteluparien voittajat kohtaavat Suomen Cupin finaalissa kesäkuussa (14.-16.6.).

Suomen Cupin voittaja palkitaan 50 000 euron rahapalkinnolla sekä paikalla UEFA:n kauden 2020-21 Eurooppa-liigan karsinnoissa.

– Vastustajalla on kova halu päästä myös europeleihin, joten ottelusta tulee tiukka. On tärkeää, että saimme ottelun kotikentälle, jossa saamme kannattajiemme tuen, Kostas sanoo.

Tasurit voitoiksi

VPS on pelannut Veikkausliigaa nyt seitsemän ottelua, joista saldona on peräti kuusi tasapeliä. Neljä edellistä ottelua on päättynyt 1-1-tasapeliin espoolaista FC Honkaa, Helsingin Jalkapalloklubia, FC Lahtea ja Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan.

Toisaalta Vepsu ei ole hävinnyt otteluakaan sitten avauskierroksen ja kotiotteluissa Vepsu on tehnyt jokaisessa maalin.

– Olemme pelanneet hyvin, mutta tarvitsemme enemmän pisteitä ja voittoja. Esimerkiksi HJK:ta vastaan pelasimme todella hyvän ottelun, 27-vuotias Kostas toteaa.

Maarianhaminalaiset aloittivat kauden vahvasti ja nappasivat neljästä ensimmäisestä ottelusta kolme voittoa. Kolmesta viimeisestä ottelusta saldona on vain yksi piste Helsingin IFK:lta vieraskentällä. Kuopion Palloseura ja turkulainen FC Inter hakivat vierasvoitot Maarianhaminasta.

Meri ja kesä

Kostas on pelannut aiemmin Kreikan pääsarjassa Panionioksen riveissä, jossa pelasi myös Njazi Kuqi. Viimeiset vuodet hän on pelannut Ruotsissa Akropoliksessa sekä IK Frejssä.

– Annan kaikkeni joukkueelle ja yritän auttaa meitä voittamaan.

Vaasassa hän on viihtynyt erittäin hyvin.

– Kaupunki on kaunis, meri on lähellä ja nyt on vielä kesä tulossa, Kostas hehkuttaa.

Suomen Cupin välierä VPS-IFK Mariehamn torstaina 16.5. kello 18.30 Elisa Stadionilla. Maanantaina 20.5. Veikkausliigan ottelu VPS-RoPS kello 18.30 Elisa Stadionilla.

Jaakko Jokela