Uutiset

Vauvauinnista iloa koko perheelle

Kahdeksankuinen Tim on polskutellut vauvauinnissa äitinsä, Linda Sandströmin kanssa jo lähes puoli vuotta. Siinä ajassa vedestä on tullut tuttu elementti. Taustalla oleva veli Erik osaa uida jo melkein ilman avustusta. Kuva: Paula Kaskimaa
  • Vaasa

Vauvauintiryhmissä tutustutaan pienokaisille jo kohdusta tuttuun elementtiin.

– Ohjattu vauvauinti on lapselle turvallinen tapa tutustua veteen. Lisäksi se tukee vuorovaikutusta vanhempien ja lapsen välillä, kun vanhempi oppii tuntemaan, mitä lapsi milläkin eleellä tai ilmeellä viestii, kertoo vauvauinnin vastuuohjaaja Terhi Hautalahti.

Puolituntia kestävän ohjauksen aikana vauvat pääsevät polskuttelemaan vanhempiensa avustamana vedessä ja harjoittelemaan sukellusta. Myös laulu ja veden rytminen loiskuttelu kuuluvat ohjelmaan.

– Vedessä lapsi pääsee tekemään asioita, joita hän ei maalla pystyisi vielä tekemään, kuten kannattelemaan vartaloaan vatsallaan. Vauvauinti kehittää lapsen motorisia taitoja, Hautalahti kertoo.

Veden noste korvaa pienokaisilta vielä puuttuvaa lihasvoimaa, ja siksi vauva jaksaa olla pidempään vatsallaan vedessä kuin kuivalla maalla.

Perheen yhteinen hetki

Vauvauinnissa jo toisen lapsensa kanssa käyvä Linda Sandström kertoo esikoisensa oppineen konttaamaan vauvauinnin ansiosta. Nyt jo kolme ja puolivuotias Erik polskuttelee vedessä taitavasti vain selkään laitettavan kellukkeen avulla.

Erikin kahdeksankuinen veli Tim on päässyt harjoittelemaan vesileikkejä vauvauinnissa jo puolen vuoden ajan.

– Tämä on meille perheen yhteinen rauhallinen hetki, kun mikään ei ole häiritsemässä, kuten kotityöt tai kännykkä, Sandström sanoo.

Hänen mukaansa Tim nauttii kovasti vauvauinnista ja jo ennestään rauhallinen lapsi rauhoittuu entisestään uima-altaassa.

– Molemmille lapsille tämä on todella mieluisa harrastus. Erik pukee vaatteet päälle aamuisin todella nopeasti aina, kun kuulee, että tänään on vauvauintipäivä.

Lämmin ja puhdas vesi

Vauvauinnissa veden lämpötila on vähintään 32 astetta, jotta pienokaisten ruumiinlämpö ei ehtisi harjoitusten aikana laskea. Siksi vauvauinnin ajankohta on varhainen aamu. Yön aikana altaan vesi on myös ehtinyt puhdistua bakteereista, ja se on sopivaa pienillekin vauvoille.

Sandströmin perhe jaksaa käydä uintiharjoituksissa, vaikka ajankohta onkin aikainen.

– Olemme muutenkin melko aamuvirkkuja, joten aikainen ajankohta ei ole meille ongelma. Lisäksi uinnin jälkeen ainakin Timille maistuu päiväunet hyvin. Erikilläkin on uinnin jälkeen rauhoittumishetki.

Tropiclandian vauva- ja perheuintiryhmät lauantaisin ja sunnuntaisin klo 7.30-10. Lisäinfoa info.tropiclandia@puuhagroup.com

Paula Kaskimaa

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka