Uutiset

Vanhojentanssikampaukset vähävaraisille lukiolaisille

Sunstationin Sonja Pränny ja Suvi Pirttiperä haluavat tarjota ikimuistoisen vanhojentanssipäivän vähävaraisille lukiolaisille. He toivovat, että kynnys ottaa yhteyttä olisi matala ja apu löytäisi tiensä oikeille henkilöille. Kuva: Meiju Pykäri
  • Vaasa

Vanhojentanssit ovat yksi lukioelämän kohokohdista. Todellisuudessa erityisesti tyttöjen valmistautuminen ikimuistoiseen prinsessapäivään saattaa kuitenkin koitua kalliiksi. Kulut voivat tuntua kohtuuttomilta kenen tahansa kukkarolle.

Tavallisen yrittäjän panos

Apua ongelmaan haluavat tarjota Sunstationin kauneus- ja hyvinvointiyrittäjät, äiti ja tytär Suvi Pirttiperä sekä Sonja Pränny.

Nämä kauneusalan ammattilaiset haluavat loihtia muutamalle tanssijalle kokonaisen juhlalookin – aivan ilmaiseksi.

– Aina silloin tällöin tulee asiakkaiden kanssa puhetta tulevista vanhojentansseista ja niiden kustannuksista. Rahaa kuluu mekkoihin, meikkeihin, hiuksiin, kynsiin ja koruihin. Kaikilla tätä ylimääräistä rahaa ei välttämättä löydy.

– Lähdimmekin yhteistuumin pohtimaan, mitä tämmöiset ihan tavalliset Suvi ja Sonja voisivat tehdä, Pränny kertoo.

Hyväntekeväisyys on kaksikolle tuttua jo entuudestaan. Nyt naiset haluaisivat mahdollistaa mahdollisimman monelle tanssijalle ikimuistoisen kokemuksen tarjoamalla heille kasvojenpuhdistuksen, meikin, kampauksen sekä manikyyrin.

Tarkoitus on avittaa erityisesti lukiolaisia, joilla ei muuten olisi varaa tällaiseen.

Kynnys matalalla

Niin sanottu hakuprosessi on haluttu tehdä mahdollisimman yksinkertaiseksi. Sunstationille voi lähettää sähköpostia, soittaa tai mennä paikan päälle käymään – joko vanhemmat tai tanssijat itse. Varsinaisia kriteereitä yrittäjät eivät halua hakijoille asettaa.

– Emme tietenkään näe kenenkään pankkitiliä, mutta toivomme, että tarjoamamme apu menee oikeille henkilöille. Tiedän tyttöjä, jotka eivät ole vanhojenpäivänä päässeet kampaajalle laisinkaan, Pränny sanoo.

– Haluaisimme tarjota tällaisille tytöille tai pojillekin ikimuistoisen päivän heti aamusta asti ja tuoda paikalle esimerkiksi vähän tarjoiluja, Pirttiperä suunnittelee.

Kaikki apu tervetullutta

Yhteistyötä naiset ovat tehneet esimerkiksi Suomen Punaisen Ristin sekä hyväntekeväisyysjärjestö Hopen kanssa.

Lisäksi kaksikko toimii mielellään välittäjänä, mikäli jonkun kaapin perukoilta löytyy juhlapuku, jonka haluaisi antaa lainaan.

Tempauksen markkinointi sosiaalisessa mediassa on ehtinyt jo poikia yhteydenottoja lainapukujen tiimoilta.

Tällä hetkellä näyttäisikin siltä, että tytöille olisi järjestettävissä mekot ja pojille puvut. Lisäksi yrittäjät ottavat mielellään edelleen kaiken avun ja sponsoroinnin vastaan.

– Tämä on meidän tapa tehdä hyvää. Siitä tulee itsellekin hyvä mieli.

Meiju Pykäri

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka