Vanhempi-lapsi -futiksessa leikitään kaksikielisesti

Syksyllä perustettu ryhmä kokoaa vanhemmat ja lapset palloilun sekä leikkien ääreen sunnuntaiaamuisin. Erikoisuutena on kaksikielisyys, sillä ryhmässä puhutaan kumpaakin kotimaista ja tarvittaessa myös englantia.

VIFK:n vanhempi-lapsi -futis on saavuttanut syksyn aikana suuren suosion.

– Idea lähti siitä, että omat lapseni tykkäävät pelata. Vaasasta ei löytynyt tällaista ryhmää, mutta esimerkiksi pääkaupunkiseudulla vastaavaa toimintaa on, ryhmän perustaja Pia Reini kertoo.

Hän on myös aikaisemmin ohjannut lasten liikuntatoimintaa, mutta kaipasi nyt jotain erilaista. Saatuaan idean ryhmästä hän ryhtyi tuumasta toimeen puolisonsa Jonas Pitkäkankaan kanssa.

– Otin yhteyttä VIFKiin, jonka toiminnassa olen aktiivisesti mukana. Porukka oli lähes kasassa muutamien puhelinsoittojen jälkeen ja nyt tästä on jo muodostunut viikon kohokohta lapsille. Toiminta on tarkoitettu 2-3 -vuotiaille, mutta joustovaraa löytyy, Reini summaa.

Kielikylpyä leikin ohessa

Ryhmässä puhutaan pääasiassa kumpaakin kotimaista, mutta toisinaan myös englantia, sillä kaikki osallistujat halutaan ottaa huomioon. Mukana on yhteensä 15 energistä lasta vanhempineen.

Vaikka pallot ovat aina mukana, mukaan mahtuu paljon erilaisia leikkejä. Vanhempien mukaan suosikiksi on noussut perinteinen Karhu nukkuu -leikki.

– Löysin ryhmän seuran kautta ja näin myös Facebook-mainoksen. Parasta tässä on, että lapset saavat pitää hauskaa. Poikani tykkää todella paljon, Johnny Glasberg toteaa.

Jatkoa luvassa

Toistaiseksi isävoittoisessa ryhmässä riittää vilskettä ja vilinää. Ryhmä tarjoaa mahdollisuuden viettää vanhempi-lapsi -aikaa ja ohessa voi vaihtaa kuulumisia myös muiden vanhempien kanssa.

– Idea oli niin hyvä, että lähdin heti mukaan. On hienoa, että lapset saavat leikkiä yhdessä. Tässä pääsee samalla näkemään omia pelikavereitaan aktiiviuralta, lisää parivuotiaan pojan isä Robin Nordlund, joka on tuonut myös muita vanhempia mukaan toimintaan.

Suuren osallistujamäärän vuoksi suunnitteilla on jo toinen vastaava ryhmä.

– Innokkaita oli niin paljon, että ensimmäinen ryhmä täyttyi nopeasti. Nyt suunnitteilla on jo toinen, sillä haluaisimme tarjota kaikille innokkaille mahdollisuuden tulla mukaan, Reini sanoo hymyillen.

Nea Koivisto