Vamian opiskelijat olivat Yle-viikolla ammattilaisten opissa

Vamialla 3. vuoden media-assistenttiopiskelijat ovat olleet työn touhussa elokuun alusta lähtien. Kyseessä on perinteinen näyttötyö, jossa opiskelijat tuottavat puolen tunnin ohjelman. Viime vuodet tämä on tehty yhteistyössä Ylen kanssa.

– Mielestäni tämä on erittäin mahtava kokemus sekä hieno mahdollisuus päästä tekemään työtä ammattilaisten kanssa, media-assistentiksi maaliskuussa valmistuva Leevi Keisala toteaa.

Opiskelijoiden voimalla. Opiskelijat ovat itse tuottaneet ohjelman aina suunnitteluvaiheesta lopulliseen editointiin, mutta Yle mahdollisti heille viikon mittaisen tutustumisen alan todenmukaiseen työskentelyyn.

Opiskelijat pääsivät esimerkiksi oikeaan tv-studioon, missä he kasasivat itse lavasteet ja valaistuksen. Ylen henkilökuntaa oli apuna ja opastamassa.

Alex Hyytiäinen viihtyi Yle-viikolla kameran takana.

– Pääsimme kuvaamaan ohjelmamme oikeilla ammattilaisten kameroilla, ja meillä oli jopa oma opiskelija ohjaamossa ohjaajana. Hoidimme itse äänen ja maskeerauksenkin, tietenkin Yle-ohjaajiemme antaman pikakurssin jälkeen, Hyytiäinen kertoo.

Työelämän kautta. 3. vuoden media-assistenttiluokan opettaja Jussi Itämäki sanoo, että jo usean vuoden ajan järjestetyn Yle-viikon tarkoituksena on video- ja elokuvatuotannon näytön toteutus, jossa opiskelijat tutustetaan muun muassa monikameratuotantoon.

– Luokka pääsi yhdessä työstämään omaa ohjelmaansa työelämän kautta, ja tilaisuushan on erittäin hieno, sillä Ylellä on oikea ympäristö ja oikeat välineet, Itämäki lisää.

Opiskelijat saivat idean ohjelmaansa MTV3:n tuottamasta Iholla-sarjasta.

– Meidän ohjelmassamme seurataan kolmen 2. asteen opiskelijan elämää niin, että he ovat itse kuvanneet arkeaan. Olemme tehneet myös pari mainoskatkoa mainoksineen ja kaikki ohjelmassa näkyvät tuotteet itse, media-assistentiksi opiskeleva Tony Mäkinen kertoo.

Linssin läpi -ohjelman gaala järjestetään keskiviikkona 20.12. kolmen näytöksen kera. Näytökset ovat kello 9, 12 ja 13 Silverian auditoriossa osoitteessa Ruutikellarintie 4.

Emilia Kovanen

>>>>>>> Stashed changes