Vamian opiskelija voitti SM-kultaa

Vamian vastavalmistunut opiskelija Minna Ala-Penttilä voitti hiusmuotoilusta kultaa tämän kevään Taitaja-kilpailuissa.

Ala-Penttilä oli mukana myös viime vuonna, jolloin hän sijoittui toiseksi.

– Tänä vuonna taso oli selvästi korkeampi ja kilpailu oli haastavampi. Minulla oli kuitenkin luottavainen olo, sillä kaikki kisatyöt menivät hyvin ja sain tuomareilta tasaisen vahvaa palautetta, Ala-Penttilä kertoo.

Yleisön suosikki

Kilpailijat tekivät finaalissa viisi kisatyötä, jotka tuomarit pisteyttivät.

Kilpailussa tehtiin muun muassa naisten muodikas kokonaisuus sekä juhlakampaus ja meikkaus oikealle mallille. Korkeimmat pisteet saanut kilpailija voitti.

– Mikään kilpailutyö ei ollut etukäteen selvillä eli kaikki piti tehdä spontaanisti. Myös livemallit arvottiin juuri ennen töiden alkua, Ala-Penttilä sanoo.

Yhden kisatyön aikana instagramissa oli äänestyskilpailu kilpailijoiden töistä. Ala-Penttilä oli yleisön suosikki suurimmalla tykkäysmäärällä ja hän voitti myös äänestyksen.

– Sanoin valmentajalleni matkalla Joensuuhun, että minua ei jännitä yhtään, vaan otan kaiken kokemuksena. Lajialueella iski kuitenkin todella kova jännitys ja tuli tunne, että se on nyt menoa, Ala-Penttilä kertaa kisojen tunnelmia.

Kohti MM-kisoja

Ala-Penttilä aloitti taitajakilpailuihin valmentautumisen jo ensimmäisenä opintovuotenaan. Taitaja-kisoihin lähtö ei hänen mielestään saa olla pakkopullaa, vaan osallistumisen pitää lähteä kisaajasta.

– Vamian valmennus on huippuluokkaa, ja pääsin jo viime vuonna näyttämään osaamiseni. Tänä vuonna menin kilpailuun sillä asenteella, että teen rennoin fiiliksin sen mitä osaan.

Taitaja-kilpailut ovat antaneet Ala-Penttilälle hyvät eväät tulevaisuuteen, sillä alan työnantajat arvostavat esimerkiksi paineensietokykyä. Seuraavana etappina 18-vuotiaalla parturi-kampaajalla ovat EM- ja MM-valmennukset, joista ovet voivat avautua kansainvälisiin hiusmuotoilukilpailuihin.

– Kyseessä ovat opiskelijakilpailut, joihin valmennuksien kautta rakennetaan joukkueet jokaisesta maasta. Lähden nyt treenaamaan ja katsotaan vuoden päästä, jos pääsisin Suomen maajoukkueeseen, Ala-Penttilä kaavailee.

Emilia Kovanen