Muut

Vaikeuksien kautta vahvaksi

Miia Ollila riensi ottamaan ensimmäisen tatuointinsa heti täytettyään 18 vuotta. Tavoitteena olisi saada ainakin hiha täyteen. Kuva: Tia Vähäsarja
  • Vaasa

Vaikeudet nuoruudessa tekivät Miia Ollilasta vahvan ja itsenäisen. Nyt tämä itsevarma 21-vuotias nainen on ehdokkaana Miss Rock -kauneuskilpailun semifinaaliin.

Erilaisuus altisti kiusaamiselle. Peruskoulussa Miia Ollila oli erilainen. Mustiin vaatteisiin pukeutuva nuori joutui muiden silmätikuksi, ja koulukiusaaminen yltyi niin pahaksi, että Ollila joutui vaihtamaan koulua. Lopulta kiusaaminen johti masennukseen, ja Ollila vietti Vaasassa sijaishuoltoyksikössä reilun vuoden.

– Silloin oli pakko pysähtyä, mutta siinä oli paljon hyvää. Itsenäistyin ja opin ottamaan vastuuta itsestäni ja asioista.

Huonoiksi luisuneet kouluarvosanat lähtivät nousuun, ja ammattistartin kautta Ollila pääsi opiskelemaan. Hän valmistui lähihoitajaksi pari vuotta sitten ja työskentelee nyt omalla alallaan.

Tuleva Miss Rock? Ollila kiinnostui Miss Rock -kilpailusta jo viime vuonna, kun hänen tuttunsa osallistui siihen.

– Kun haut alkoivat, ajattelin vain, että nyt täytyy kokeilla ja katsoa, miten käy! Hakijoita oli 190, ja 30 pääsi tähän vaiheeseen.

Nyt kilpailussa on siis meneillään karsintaäänestys, josta 15 eniten ääniä saanutta pääsee maaliskuussa järjestettävään semifinaaliin. Semifinaalista tuomaristo puolestaan valitsee kymmenen finalistia.

Suurin motivaatio kilpailuun hakemiselle löytyi oman itsensä haastamisesta.

– Halusin kokeilla jotain uutta ja haastaa itseni. Muutenkin tykkään olla kameran edessä, Ollila kertoo.

Erilainen kauneuskilpailu. Toisin kuin perinteisemmissä kauneuskilpailuissa, Miss Rockissa ei ole tiukkoja osallistumisrajoituksia. Tatuoinnit ja lävistykset ovat sallittuja.

Ainoat vaatimukset ovat täysi-ikäisyys ja Suomen kansalaisuus. Yläikärajaa ei ole, toisin kuin vaikkapa Miss Suomi -kilpailussa, jossa osallistujien ikä on rajattu 18 ja 24 ikävuoden välille. Verkkosivujen mukaan hakijalta kuitenkin toivotaan oikeanlaista asennetta sekä edustavaa olemusta.

– Periaatteessa voisin kuvitella osallistuvani myös tavallisempaan kauneuskilpailuun, jos esimerkiksi tatuoinnit ja muutenkin räväkämpi ulkonäkö hyväksyttäisiin, Ollila sanoo.

Voittoa tavoittelemassa. Numerolla 22 kisaava Ollila haluaisi tietenkin edetä mahdollisimman pitkälle.

– Olen todella iloinen ja kiitollinen jo tähän vaiheeseen pääsystä. Kisassa on todella kauniita ja mahtavia naisia mukana. Semifinaaliinkin pääsy olisi jo voitto sinänsä, mutta mahdollisimman pitkälle tietysti tähdätään.

Mikäli Ollila menestyy kilpailussa, hän haluaisi näyttää esimerkillään, ettei vaikean taustan tarvitse olla este elämässä.

– Haluaisin sanoa, että vaikka olisi minkälainen menneisyys, se ei välttämättä vaikuta tulevaisuuteen. Se riippuu itsestäsi ja siitä, mitä valintoja teet.

Äänestys jatkuu 28.2. asti. Lisätietoja ja äänestysohjeet osoitteessa www.missrock.fi.

Tia Vähäsarja

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka