Vaasan laskuvarjokerho rullaa uudella tiellä

Vaasan lentokentällä sijaitseva Vaasan laskuvarjokerho uudisti ja levensi viime vuonna kerholta kiitotielle johtavan rullaustien. Laskuvarjokerhon puheenjohtaja Susan Hammarström iloitsee uudistuksesta.

– Tilanne oli koronan vuoksi monelta kantilta toivoton, mutta se mahdollisti rullaustien remontin. Asia oli ollut jo muutaman vuoden työn alla ja nyt saimme rullaustien uudistettua, kun kenttä hiljeni viime vuonna.

Todella tyytyväisiä

Uusi ja leveämpi rullaustie mahdollistaa jatkossa myös suurempien vierailevien hyppykoneiden käytön tehokkaammin.

– Meillä käy myös välillä vierailevia kerhoja ja aiempi rullaustie on ollut liian kapea suuremmille koneille. Olemme uudistukseen todella tyytyväisiä ja menemme positiivisella mielellä kohti tulevaisuutta.

Vaasan laskuvarjokerholla ja sen noin 170 jäsenellä onkin vahva usko tulevaan hyppykauteen.

– Viime vuonna useampi hyppykuukausi jäi käyttämättä ja hypyt jäivät vähäisemmiksi koronan vuoksi. Kun kauden aikana päästiin vihdoin harrastamaan, hyppyjä kertyi kuitenkin yhteensä yli kaksituhatta, kun väki innostui hyppäämään.

Laji vei mennessään

Laskuvarjohyppyharrastuksen voi aloittaa jo 15-vuotiaana osallistumalla alkeiskurssille. Harrastuksen voi aloittaa myös tandem-kurssilla.

– Alkeiskursseja järjestetään joka kuukausi ja niille voi ilmoittautua Vaasan laskuvarjokerhon verkkosivujen kautta. Kurssi kestää yleensä neljä arki-iltaa ja jo viikonloppuna sään salliessa hypätään ensimmäinen hyppy, kertoo Hammarström.

Hammaström poti aiemmin korkeanpaikankammoa ja mietti kaksikymmentä ennen kuin uskaltautui mukaan kurssille vuonna 2017.

– Sen jälkeen laji on kyllä vienyt minut mennessään. Harrastus on todella hieno ja tässä on mukana mahtava porukka, hän kehuu.

Raija Koivisto