Vaasan kaupungin perusopetus, lukiot ja opistot siirtyvät etäopetukseen

Hallituksen linjauksen mukaan Vaasan kaupunginhallitus päätti, että kaikessa kaupungin opetuksessa siirrytään etäopetukseen mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 18.3. lähtien. Vaasassa on etäopetukseen siirtymistä jo valmisteltu, joten siirtyminen voidaan toteuttaa nopeasti. Etäopetuksessa ollaan ainakin 13.4. saakka.

Varhaiskasvatus eli päiväkotitoiminta jatkuu normaalisti, jotta yhteiskunnallisen toiminnan kannalta kriittisillä aloilla olevat työntekijät pystyvät hoitamaan työnsä.

– Meidän vahva suosituksemme on, että kaikki jotka pystyvät pitämään lapsensa kotonaan jo huomenna, tekevät näin, painottaa kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

Ohjeistusta Wilman kautta

Jos vanhemmat työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisellä alalla, esimerkiksi terveydenhuollon alalla, heidän lapsilleen järjestetään hoitoa varhaiskasvatuksessa sekä 1-3-luokkilla oleville lapsille lähiopetusta. Samoin erityisen tuen piirissä oleville oppilaille järjestetään opetusta.

– Etäopetuksen aikana koulun henkilöstö työskentelee koululla lukujärjestyksen mukaan. Opettajat ohjeistavat Wilman kautta oppilaita koulutehtävien tekemisessä lukujärjestyksessä olevan oppitunnin aikana. Tarvittaessa oppilas tai huoltaja voi kysyä opettajalta opetuksen etenemisestä. Toivomme, että kodeissa seurataan oppilaan itsenäisen opiskelun sujumista, kertoo sivistystoimen johtaja Christina Knookala.

Myös Vaasan lyseon lukio, Vasa gymnasium ja Vasa svenska aftonläroverket sekä Vamia siirtyvät etäopetuksen. Myös opistojen tarjoama yksilöopetus ja päiväkotien ja perusopetuksen yhteydessä tarjottava opetus keskeytetään. Vaasan kaupungin opistojen (Vaasa opisto, Vasa Arbis, Kuula-opisto ja TaiKon) toiminta keskeytetään tai järjestetään mahdollisuuksien mukaan etäopetuksena 17.3. lähtien.

Päiväkodit auki

Varhaiskasvatuksen eli päiväkotien toiminta jatkuu normaalisti, jotta vanhemmat, jotka työskentelevät kriittisillä aloilla, esimerkiksi terveydenhuollossa pystyvät olemaan töissä. Jos lapsen vanhemmat eivät työskentele yhteiskunnallisen toiminnan kannalta kriittisellä alalla, lapset hoidetaan kotona.

Hallituksen linjauksen mukaan myös Vaasan kaupungin kirjastot ja museot sulkevat ovensa 17.3. lähtien. Myös kirjastoauton kierrokset keskeytetään.

Vaasan kaupunginteatteri ja kaupunginorkesteri ovat jo aikaisemmin ilmoittaneet keskeyttävänsä näytökset ja konsertit huhtikuun puoliväliin saakka.