Uutiset

Vaasalaismuusikko sävelsi Sepi Kumpulaisen uuden singlen

Juha Saunala ja Seppo ”Sepi” Kumpulainen julkaisivat kappaleen, joka soi Neste K -huoltoasemien mainoksessa.
  • Vaasa

Kalevankadun laulavana talonmiehenä tunnettu Seppo ”Sepi” Kumpulainen on julkaissut uuden singlen yli kymmenen vuoden hiljaiselon jälkeen. Ole rohkea vaan -kappaleen on säveltänyt vaasalaismuusikko Juha Saunala.

– Kappaleessa kehotetaan ihmisiä olemaan rohkeita. Etenkin epävarmoja ihmisiä, jotta heidän itsetuntonsa vahvistuisi, Kumpulainen kertoo.

Ensimmäiseksi uusi kitara. Kumpulainen ja Saunala ovat tehneet yhteistyötä muutaman vuoden ajan. Kaksikko tapasi ensi kertaa tapahtumassa, jossa molemmat esiintyivät.

– Sen jälkeen hankin Sepille uuden kitaran. Vanha, sadan euron kitara oli vaikea saada pysymään vireessä, Saunala kertoo.

Kumpulainen pitää edelleen kitaransa kieliä löysällä, ja vire on matala. Bassoa soittava Saunala on kuitenkin jo tottunut siihen, kun Sepi Kumpulainen Duo esiintyy yhdessä.

– Seuraan virettä ja viritän bassoani sen mukaan. Soitan myös rytmisoittimia ja laulan stemmoja, Saunala kertoo.

Helsingistä Vaasaan. Saunala on soittanut useissa eri yhtyeissä, kuten The Slipovers -bilebändissä. Vaasalaismies muutti Helsinkiin kymmenen vuotta sitten, kunnes hän toukokuussa palasi takaisin kotikaupunkiinsa.

– Halusin elättää itseni musiikilla ja lähdin Helsinkiin. Palasin takaisin Vaasaan, koska rakastan kotikaupunkiani.

Saunala kuitenkin reissaa edelleen ahkerasti ympäri Suomea.

– Vaasassa on paljon edullisempaa asua kuin Helsingissä. Meillä on siellä siisti bändikämppä, jossa voin tarvittaessa yöpyä.

Musiikkivideo tulossa. Sepi Kumpulaisen vuonna 1991 julkaistu debyyttisingle Armotonta menoa nosti miehen koko kansan tietoisuuteen. Levytystaukoa artisti on pitänyt vuodesta 2005 saakka, mutta hän on keikkaillut tasaisesti ympäri maata.

– Olen ollut 1990-luvulta lähtien valmiustilassa. Käytännössä olen ollut aina valmis lähtemään keikalle, kun on tarvetta ja kysyntää.

Uusin single soi jo Neste K -huoltoasemien mainoskampanjassa. Kappale on kuunneltavissa muun muassa Spotifysta.

– Musiikkivideo on vielä tulossa, Saunala kertoo.

Kaksikolla on jo varastossa lisää uusia kappaleita. Niitä julkaistaan yksi kerrallaan.

– Olemme tehneet yhdessä töitä Sepin uuteen nousuun. Jossain vaiheessa julkaisemme myös albumin, Saunala sanoo.

Janette Litmanen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka