Vaasalainen Big Brotherin positiivisuuslähettiläänä

Vaasalainen Kati Sirkola osallistui tänä vuonna järjestettyyn Big Brother Suomeen, mistä hän putosi yhdessä toisen kilpailijan, Sami Ronkolan kanssa kilpailun kuudennella viikolla. Sirkola ehti viettää talossa 43 päivää.

Sirkola kuvailee itseään positiivisuuslähettilääksi ja tulikin ohjelmassa tunnetuksi positiivisesta elämän asenteestaan. Ohjelman esittelyissä hän kertoi motokseen lauseen: ”Elämä on juhla ja mut on kutsuttu!”.

– Kaikki uusi ja ihmeellinen on aina kiinnostanut minua ja Big Brotherissa kiehtoi ensinnäkin se, että sellaista kokemusta ei ole mahdollista kokea missään muualla. Kun olen itse tehnyt 16-vuotiaasta asti lähes aina kahta eri työtä. Yhtäkkiä voin heittää aikuisen ihmisen arkirutiinit roskakoppaan ja minulle kerrotaan, koska nukutaan ja koska syödään, se oli hienoa, Sirkola kertoo.

Hän työskentelee crossfit-valmentajana, personal trainerinä sekä baarimikkona. Lisäksi hän toimii peruskoulussa sijaisopettajana opettaen pääasiassa liikuntaa ja terveystietoa.

Sirkola valittiin vuoden personal traineriksi vuonna 2016.

– Olen tällainen monitoiminainen. Kaikki jutut on kivoja mitä teen ja se on oikeastaan vain positiivinen ongelma, Sirkola naurahtaa.

Kuin ihmiskoe

Big Brotherissa toisilleen ventovieraat kilpailijat asuvat yleensä noin 14 viikon ajan muulta maailmalta eristetyssä talossa keskenään.

– Big Brother on sosiaalinen ihmiskoe. Siinä täysin toisilleen tuntemattomat henkilöt laitetaan samaan paikkaan ja katsotaan mitä tapahtuu. Jos siellä tulee toimeen kaikkien kanssa, tulee varmasti myös siviilissä, se on kuitenkin niin erikoinen tilanne.

Suomessa sarjan esittäminen alkoi alun perin vuonna 2005. Ohjelma on rikkonut useita katsojaennätyksiä 10 tuotantokautensa aikana.

– Vuonna 2007 katsoin ensimmäisen kerran Big Brotheria ja mietin että tuonne on päästävä. Sinne pääsy on ollut yksi minun suurimmista unelmistani, Sirkola sanoo.

Arjen hyvyys korostui

Vaikka talosta putoaminen oli Sirkolalle kova paikka, hän kertoo oloa helpottaneen ajatustyön, joka alkoi jo talon sisällä.

– Kun saimme tietää, että kaikki asukkaat ovat mukana häädössä, aloin käymään päässäni läpi ajatuksia, kuten että olisi kiva jäädä taloon, mutta myös kotiinlähtö olisi mukavaa. Minulla on niin hyvät tukijoukot, että oman arjen hyvyys korostui ja ymmärsin, ettei tässä ole mitään hävittävää. Ohjelma loppuu joskus, joten kaikki tulevat myös ulos joskus, Sirkola selittää.

Juuri ennen lähtöään talosta Sirkola sai tietää uutena asukkaana taloon tulleelta Nona Korkiakoskelta Vaasan koronatilanteesta, joka oli tuolloin isoissa otsikoissa ympäri Suomen. Hän kertoo säikähtäneensä uutista.

– Nona kertoi, että Vaasa on nyt Suomen koronapääkaupunki ja kyllä siinä sydän hyppäsi kurkkuun, että onkohan kaikki isovanhemmat ja läheiset terveenä. Täällä oli onneksi kaikki hyvin, mutta se olisi ollut hirveintä, että jotain sattuu, kun olen poissa, Sirkola pohtii.

Ole oma itsesi

Tulevaisuuden suunnitelmat naisella on pitkälti työelämässä. Hän kertoo palanneensa nopeasti takaisin töihin ja saaneensa paljon positiivista palautetta niin tutuilta kuin tuntemattomiltakin. Erityisen onnellinen Sirkola on saamastaan BB-Kati -tittelistään.

– Minusta on hienoa, että nyt minullakin on BB-titteli. Se oli suuri unelmani, joka on nyt täytetty. Ollaan yhtä heidän kanssaan, joilla on se kokemus ja vain me tiedämme, millaista talossa oikeasti on olla, Sirkola kertoo.

Uusille hakijoille Sirkola antaa vinkiksi olla vain rohkeasti oma itsensä.

– He hakevat sinne juuri sinua, eivätkä ketään muuta ja se pitää muistaa. Siksi myös minulla on hyvä fiilis, koska voin seistä kaiken sen takana, mitä olen siellä tehnyt tai sanonut enkä kadu mitään. Jos menisin taloon uudelleen, niin tekisin kaiken samalla tavalla, Sirkola päättää.

Emilia Kovanen