Vaasalainen Big Brother Suomessa positiivisena esimerkkinä

Vaasalainen Niko Seyyedi, 25, osallistui tänä vuonna järjestettyyn viihde- ja tositelevisio-ohjelma Big Brother Suomeen. Seyyedi häädettiin kolmantena asukkaana ulos talosta.

– Olin seurannut ohjelmaa itse lapsesta asti, varmaan jo niitä ensimmäisiä kausia mitä Suomessa tuli ja silloin sanoin, että haluan jonain päivänä mennä itse tuonne. En olisi ikinä silloin lapsena uskonut, että tänä vuonna siinä sitten oikeasti oltiin mukana, Seyyedi naurahtaa.

Big Brother on Alankomaalainen tositelevisioformaatti, jossa toisilleen ventovieraat kilpailijat asuvat yleensä noin 14 viikon ajan muulta maailmalta eristetyssä talossa keskenään.

– Big Brother on sosiaalinen ihmiskoe. Siinä täysin toisilleen tuntemattomat henkilöt laitetaan samaan paikkaan, otetaan kaikki elektroniikka ja viihdykkeet pois ja katsotaan mitä tapahtuu.

Hän ehti viettää talossa kolme viikkoa.

– Talossa parasta oli juhlat, eli ”bibikset”. Silloin, kun oli juhlia, ujoimmatkin ihmiset tulivat kuorestaan ulos ja osasivat räjähtävästi näyttää keitä ovat eli loppu peleissä ne ujoimmat olivat just niitä kovaäänisimpiä.

Vaasa paras paikka.

– Olen vaasalainen, tällainen normaali ja huumorintajuinen poika, joka on tullut toisesta maasta Suomeen ja kunnioittaa sekä rakastaa tätä paikkaa, Seyyedi kuvailee itseään.

Hän on syntynyt Iranissa, mistä hän muutti perheensä kanssa kolmen vanhana Vaasaan. Hän on suorittanut liiketalouden perustutkinnon ja harrastanut tanssia lapsesta saakka.

Seyyedin mukaan Vaasa on hyvän kokoinen kaupunki, missä on ihanaa sekä rauhallista asua ja kasvaa aikuiseksi. Nykyään mies asuu avopuolisonsa kanssa Espoossa.

– Edelleen kaikki ystäväni ja läheiseni asuvat Vaasassa. Se on Suomen aurinkoisin kaupunki ja paras paikka missä käydä.

Muutamaa asiaa hänellä on Vaasasta ikävä.

– Tillimakaronia on ikävä, sitä ei Espoosta saa. Ikävöin myös ystäviäni.

Suuri tavoite

Big Brother Suomen asukasesittelyssään Seyyedi kertoo, että on joutunut kokemaan Suomessa kiusaamista ja rasismia. Yhdeksi taloon lähtemisen motiivikseen hän sanoo, että halusi puhdistaa maahanmuuttajien mainetta toimimalla itse positiivisena esimerkkinä.

– Sen viestimäärän perusteella, mitä sain talosta lähtemisen jälkeen, koen onnistuneeni siinä. Kaikki eivät ole sitä mieltä, mutta riittää, että olen isolle osalle onnistunut siinä.

Tulevaisuuden suunnitelmat miehellä on edelleen auki, mutta poliittinen ura on käynyt mielessä.

– Olen kiitollinen siitä, että minut yritettiin pitää mahdollisimman kauan talossa ja yllätyin, kuinka paljon ihmiset ovat minua kannustaneet.

Emilia Kovanen