Vaasa sai ensimmäisen muuntamomaalauksensa

Vaasaan on ilmestynyt pala kaupunkitaidetta. Ajurinkadun ja Ratakadun kulmassa oleva sähkömuuntamo sai kuvituksen, joka on kuin suoraan lastenkirjasta. Muuntamon maalaaminen on Vaasan Sähköverkon ja kuvittaja Päivi Areniuksen yhteistyön tulos.

– Areniuksen aloitteeseen oli helppo tarttua. Tämä on Vaasan Sähköverkolle uusi, mutta helppo tapa osallistua kaupunkiympäristön muokkaamiseen positiivisella tavalla. kunnossapitopäällikkö Göran Heino kertoo.

Lastenkirjoja pitkään kuvittanut Päivi Arenius päätti ottaa yhteyttä Vaasan Sähköverkkoon, kun halusi omalle työlleen vaihtelua. Idean hän sai pääkaupunkiseudulla tekemistään töistä.

Areniuksen värikäs ja humoristinen tyyli houkutteli yhteistyöhön. Muuntamon neljälle puolelle tuleva maalaus saa aiheensa paikallisista elementeistä ja tilaajan kanssa sovituista teemoista.

– Maalaukseen tulee tunnistettavissa olevat turkoosit maisemapylväät ja tuulivoimala. Kärppähahmojen lähtökohta on Pohjanmaan vaakunassa ja lokit tietysti kuuluvat Vaasaan. Ainaista tuulista säätä ilmennän ympäriinsä lentävillä lehdillä, Arenius kuvailee.

– Toivomme, että lopputulos tuottaa iloa alueen asukkaille ja siellä liikkuville, Heino toteaa.

>>>>>>> Stashed changes