Vaasa Festival rakentuu Sisäsatamaan

Viidennen kerran järjestettävä Vaasa Festival rakentuu parhaillaan Vaasan Sisäsatamaan. Festivaali toteutuu tänä vuonna erityistoimenpitein koronan vuoksi.

Tapahtuman promoottori Tommi Mäki odottaa viikonloppua hyvin fiiliksin. Hänen mukaansa tälle vuodelle on tehty suuri palvelutason nosto. Turvallisuuteen, siivoukseen ja lisäväljyyden luomiseen tehdään kattavat järjestelyt.

- Asiakkaille on tuhat terassipaikkaa ja neljätuhatta tuolia. Alueelta löytyy todella runsaasti käsidesinfiointipisteitä sekä vesipisteitä. Tällä vuodelle myös esimerkiksi Satamapuisto otetaan kokonaan käyttöön, Mäki kertoo.

Tyytyväiset asiakkaat

Festivaalissa pääsee lipulla sisään vain kerran päivässä, kun aiempina vuosina alueelta on voinut poistua halutessaan kesken tapahtuman. Uudesta käytännöstä on Mäen mukaan tullut palautetta ja hän ymmärtää asiakkaiden harmin.

– Kävimme järjestelyistä paljon keskustelua terveydenhuollon ammattilaisten ja viranomaisten kanssa. Teemme kaikkemme asiakkaiden turvallisuuden ja turvallisen festarin järjestämiseksi, Mäki sanoo.

Viime viikonloppuna Turussa järjestetyssä Aura Festissä oli sama erityisjärjestely.

– Sielläkin saimme etukäteen palautetta, mutta kun asiakkaat näkivät tapahtuman paikan päällä, he olivat todella tyytyväisiä. Tämä on erityisjärjestely ja ensi vuonna on tarkoitus palata vanhaan rannekekäytäntöön, Mäki korostaa.

Ilmaiset venepaikat

Tänä vuonna on sallittua myös omien eväiden tuominen.

– Eväät saa tuoda alueelle henkilökohtaisessa eväsrasiassa, jonka vetoisuus on enintään yksi litra. Mukaan saa ottaa myös tyhjän muovisen vesipullon, jonka voi täyttää alueelta löytyvistä vesipisteistä, Mäki vinkkaa.

Festivaaliin voi saapua veneelläkin.

– Tarjoamme 30 ensimmäiselle ilmaisen venepaikan uudelle Strandbrygganille. Laituri sijaitsee noin 300 metrin päässä festivaalialueesta ja venepaikat täytetään saapumisjärjestyksessä, Mäki kertoo.

Torstaina järjestettävässä Taiteiden yössä on Vaasa Festivaaliin vapaa pääsy. Tapahtuman portti avataan tuolloin kello 14 ja suljetaan kello 02.

– Lavalle nousee kymmenkunta tosi kova paikallista kokoonpanoa, kuten Pholexia, Patrick Linman sekä Prinssi Rohkea ja Erämaan Rotat. Festivaalin viralliset jatkot juhlitaan torstaina, perjantaina ja lauantaina Teatrossa, Mäki sanoo.

Raija Koivisto