Uutta musiikkia paikalliselta yhtyeeltä koronasta huolimatta

Useat paikalliset yhtyeet ovat koronan vuoksi joutuneet hankaliin tilanteisiin esimerkiksi peruuntuneiden esitysten vuoksi. Vaasalainen rockyhtye Boothill Stompers on kaikesta huolimatta julkaissut 10 kappaletta sisältävän CD-levyn nimeltä No cheating at the game.

– Bändillä on koronakesästä huolimatta ollut keikkoja kohtuumäärä, mutta meidän levynjulkaisukeikkaa jouduttiin lykkäämään ja lopulta perumaan syksyn tilanteesta johtuen, yhtyeen laulaja ja kitaristi Timi Eronen sanoo.

Yhtye keskittyy 50-70-lukujen rock-musiikkiin, josta esikuvana heille on toiminut esimerkiksi 70-luvulta tuttu Crazy Cavan & the Rhythm Rockers.

– Meillä piti olla viime keväänä yhteistyötä Crazy Cavanista tehtävällä dokumentilla, mutta sen yhteistyön katkaisi yhtyeen keulakuvan Cavan Groganin yllättävä poismeno. Äänite onkin omistettu Cavanin muistolle ja se sisältää kolme hänen kappalettaan, rumpali Janne Smeds kertoo.

Kappale viikossa valmiiksi

Levyn kappaleet tehtiin yhtyeen omassa treenitilassa. Smedsin mukaan itse alusta loppuun tehtynä levy on juuri sellainen, miltä he halusivat sen kuulostavankin.

– Kappaleita syntyi periaatteella yksi kappale viikossa alusta loppuun valmiiksi, Smeds lisää.

Heille erityisen tärkeä päämäärä oli saada vangittua esiintymisten tunnelma levylle niin, että he välttävät tyypillistä studioiden teknisesti täydellistä lopputulosta.

– Näin saatiin puutuminen ja sarjatyön leima vältettyä, kun joka viikko lähdettiin äänittämään sitä parasta tallennetta ja lopputuloksena on kymmenen parasta, yhtyeen basisti Ari Ylimys nauraa.

Valloituksia Skotlannissa Boothill Stompers aloitti taipaleensa 15 vuotta sitten Smedsin ja Erosen johdolla. Ylimys saapui kokoonpanoon mukaan parisen vuotta sitten muutaman basistin vaihdon jälkeen.

– Ari toi meille ehdottomasti uutta virtaa. Hän on armoton kitaristi ja on nyt ensimmäisen kerran kunnolla basson varressa. Bändi alkaa olla keski-iässä, joten tarvitsimmekin uutta kipinää, Smeds sanoo.

Junalla ympäri Skotlantia

Yhtye on pitkän taipaleensa varrella kiertänyt ympäri Suomea. Suomen lisäksi valloitusta on tehty myös eteläisessä Ruotsissa, sekä Skotlannissa.

– Olemme kiertäneet junalla ympäri Skotlantia soittamassa, Smeds tarkentaa.

Katse on käännetty kohti ensi kesää, jolloin yhtye toivoo näkyvänsä jälleen ravintoloissa, terasseilla ja autotapahtumissa uusien kappaleiden kera.

– Me pyritään jakamaan ilosanomaa kanssaihmisille, Janne Smeds sanoo.

Emilia Kovanen