Uusi verkkopalvelu yhdistää Vaasan ja lähiseudun

Valtakunnallisesti ainutlaatuinen verkkopalvelu avautui 10. syyskuuta ja se yhdistää Vaasan kaupungin, seudun, matkailijoiden sekä yritysten palvelut osoitteessa vaasa.fi.

Sivustoa on alusta asti suunniteltu mahdollisimman käyttäjäystävälliseksi ja käyttäjäryhmien tarpeita on mietitty tarkkaan visuaalisuuden ja saavutettavuuden ohella. Sisältöä on toistaiseksi kolmella kielellä ja puheeksi-teknologia lukee tarvittaessa tekstin ääneen.

– Puolisen vuotta sitten avautunut kehitysversio poiki positiivisen palautteen lisäksi parannusideoita, joita on otettu huomioon, Vaasan kaupungin viestintäpäällikkö Leena Forsén kertoo.

Käyttäjä keskiössä

Sivustolla on jo nyt paljon uutta sisältöä, sillä esimerkiksi eri kaupunginosille on omat sivunsa.

– Paikallisuus nousee esiin paremmin kuin ennen. Lisäksi on tulossa kohderyhmäsivuja, kun esimerkiksi opiskelijat, lapsiperheet ja ikäihmiset saavat omat sivunsa. Niitä on toivottu, uuden verkkopalvelun projektipäällikkö Tiina Salonen sanoo.

Sivustolle on koottu yrityksille suunnatut seudulliset palvelut ja palveluntarjoajat. Yrittäjän on helpompi hahmottaa koko kirjo ja ottaa yhteyttä oikeaan tahoon omassa asiassaan.

Sivustolta löytyy myös seudun yritystontit ja -toimitilat sekä kattava paketti alueelle sijoittumista suunnittelevalle. Uutta työtä hakeva löytää etsimänsä parilla klikkauksella, sillä sivustolle on koottu kaikki avoimet työpaikat Vaasan seudulla.

– Muutto paikkakunnalle on usein koko perheen asia. Nyt seudusta saa helposti kokonaiskuvan ja toivottavasti positiivisen, Vaasan seudun Kehitys Oy:n markkinointipäällikkö Mari Kattelus sanoo.

Koettavaa ja nähtävää

Matkailumahdollisuudet ovat uudessa palvelussa näyttävästi esillä. On vierailija kauko- tai lähimatkailija, kaikki palvelut löytyvät yhdestä paikasta. Esimerkiksi tiedot seudun luontopoluista olivat ennen hajallaan siellä sun täällä. Matkailijoita, kuten muitakin, palvellaan tässä vaiheessa kolmella kielellä, mutta lisäykset ovat mahdollisia.

Merenkurkun saaristo on Suomen ainoa Unescon luonnonperintökohde ja sitä tuodaan paremmin esille. Erityislaatuisen alueen tunnettuutta pyritään nostamaan niin lähellä kuin kauempanakin.

Vaasan seudulla järjestetään vuosittain sadoittain tapahtumia. Verkkopalveluun avautunut ja edelleen jatkokehitettävä tapahtumakalenteri tähtää siihen, että tapahtumista tiedettäisiin kauttaaltaan enemmän.

Tapahtumajärjestäjät voivat itse syöttää tapahtuman tiedot kalenteriin ja kynnys ilmoittaa madaltuu. Sivuilta löytyy myös mittava tietopaketti tapahtumajärjestämisestä.

Yhteistyön tulosta

Uuden verkkopalvelun taustalla on mukana monia tahoja ja kunta- sekä organisaatiorajat ylittävä toiminta vaatii puhaltamista yhteen hiileen. Vaasan kaupungin lisäksi keskeisiä toimijoita ovat Vaasanseudun kehitys Oy, Vaasan seudun matkailu Oy ja Merenkurkun maailmanperintöyhdistys. Osoitteet vaasanseutu.fi, visitvaasa.fi, merenkurkku.fi ja events.vaasa.fi ohjaavat uuteen verkkopalveluun.

Sivuston toteuttaminen on kestänyt noin vuoden verran ja sitä edelsivät muun muassa suunnittelu- ja konseptointivaiheet.

– Ohjausryhmän puheenjohtajana olen nähnyt tasaisen tappavaa etenemistä vaiheesta toiseen. Tiukka aikataulu on vaatinut aitoa yhteistyötä ja sitä on nähty, Vaasan kaupungin hallintojohtaja Anna-Maija Iitola toteaa.

Miika Huhta