Uusi kaava esillä Ristinummi-päivässä

Vaasan Setlementtiyhdistyksen vastaavan ohjaajan Päivi Vauton ääni on innostusta täynnä hänen kertoessaan lauantaina järjestettävästä Ristinummi-päivästä. Vauto on ollut mukana organisoimassa tapahtumaa sen alkuhetkistä eli vuodesta 2013 lähtien.

– Tapahtuman taustalla on ajatus saattaa ihmisiä yhteen ja elävöittää tätä kaupunginosaa. Olen työskennellyt Ristinummella useita vuosia, ja rakastan työtäni näiden ihmisten parissa, Vauto sanoo.

Kokemuksesta hän tietää, että ristinummelaiset kaipaavat nimenomaan oman asuinalueen tapahtumaa ja kaikille avointa

kokoontumispaikkaa.

– On tärkeää tietää, että oman kodin lähellä on paikka, jossa voi tavata toisia. Tapahtuman kautta tuomme myös Kyläkeskusta ja sen avointa toimintaa kaikille tutuksi, Vauto korostaa.

Ilmaistapahtuma

Tapahtuma järjestetään tänäkin vuonna Setlementtiyhdistyksen ylläpitämän Kyläkeskuksen alueella ja se on kaikille avoin ja ilmainen. Mukana on paljon ohjelmaa etenkin lapsiperheille.

– Pikkupoikien keskuudessa suosittu roska-auto saapuu jälleen paikalle ja Hämähäkki-näyttelyyn pääsee tutustumaan. Vaasan nukkekotikerho näyttää, miten kierrätysmateriaaleista voi tehdä nukkekotitarvikkeita, Vauto kertoo.

Vilttikirppikselle voi kuka tahansa tulla myymään ilmaiseksi. Paikalla on myös lasitaiteilija ja kävijät voivat osallistua Ristinummen pisimmän räsymaton piirtämiseen asfaltille.

– Musiikista vastaavat Me2 -duo sekä Sudanista Suomeen muuttaneiden naisten ryhmä. Musiikin tahdissa voi myös vapaasti tanssia terassilla.

Alusta saakka Setlementtiyhdistys on saanut mukaan monia yhteistyökumppaneita, joista yksi tärkeimpiä on Vaasan kaupunki.

– Tänä vuonna kaupungin kaavoitus on mukana kertomassa uudesta kaavasta, joka on tehty palaneen Nummen koulun alueelle. He näyttävät kuvia kaavasta, joten kannattaa ehdottomasti tulla kuuntelemaan ja katsomaan, Vauto vinkkaa.

Ristinummi päivä 17.8. klo 12-15.

Pia Timberg