Unelma omasta radiokanavasta täyttyi

Vaasalainen Tommi Helminen opiskeli 16-vuotiaana datanomiksi ja kävi töissä Anttilan varastossa, kun hän havahtui haluavansa radiojuontajaksi. Nyt, noin kaksitoista vuotta myöhemmin 27-vuotiaalla Helmisellä on oma, vaasalaisille suunnattu paikallisradiokanava Boom City Radio.

– Muistan elävästi sen fiiliksen, kun kuuntelin varastolla radiota ja mietin, miten siistiltä radiohomma kuulostaa. Laitoin Radio Vaasalle työharjoitteluhakemuksen ja sain paikan, Helminen muistelee.

Työharjoittelu sujui hyvin ja palo radioalaa kohtaan kasvoi. Helminen suoritti koulun loppuun, kävi armeijan ja haki opiskelemaan Voionmaan radio- ja tv-linjalle. Sen jälkeen Helminen jatkoi jälleen Radio Vaasalla, kunnes palasi jälleen kouluun.

– Lähdin ammattikorkeakouluun Tornioon, jossa viimeistelin koulutuksen ja luin itseni medianomiksi. Kaikki kesät olin töissä Radio Vaasalla, mutta yhtenä kesänä pääsin harjoittelijaksi radiokanava NRJ:lle, jossa jatkoin harjoittelua puoli vuotta lisää, Helminen kertoo.

Unelmien täyttymys

Helminen teki töitä NRJ Aamu -tiimin kanssa ja avusti iltapäivisin Tomi Dostinovia. NRJ:llä tuli yllättäen suuri henkilöstömuutos vuonna 2016, jolloin Helminen pääsi juontamaan iltalähetystä. Se oli unelmien täyttymys.

– Veri veti minut kuitenkin puolen vuoden jälkeen takaisin Vaasaan, kun olen tällainen Vaasan oma poika. Työ hittiradiossa oli yksi saavutettu unelma, ja nyt oli uuden unelman aika, Helminen sanoo.

Helminen jatkoi töitä Radio Vaasalla, kun unelma omasta radiokanavasta puski päälle.

– Päätökseni lähteä toteuttamaan unelmaa ymmärrettiin täysin. Sain paikallista apua ja ystäväni auttoivat heti esimerkiksi graafisen ilmeen kanssa. Ilman niitä en varmasti olisi saanut omaa radiokanavaani kasaan.

Kanavan nimeksi tuli Boom City Radio. Marraskuussa 2018 perustettuun nettiradioon tulee sisältöä Vaasasta, Vaasan tapahtumista, urheilusta ja kulttuurista.

– Koin, että noin 18-40-vuotiaille vaasalaisille tarvitaan media, joka tuottaa juttuja ajankohtaisista teemoista ja soittaa musiikkia, joka sopii nuorempien korvaan. Uskoin, että tälle on tilausta ja se piti kyllä paikkansa, Helminen kertoo.

Vaasalaisuutta korostaen

Uusimpien hittien ja retro-ohjelmien lisäksi Helminen soittaa lähetyksissä paljon vaasalaisia bändejä ja artisteja. Tässä kuussa alkaa yhteistyö ylioppilasteatteri Rampin kanssa.

– Ei ole helppoa saada omia kappaleita radioon, joten pyrin olemaan matalankynnyksen radio vaasalaisille artisteille ja autan heitä pääsemään uralla eteenpäin, Helminen sanoo.

NRJ:ltä Helminen sai itseluottamusta radiojuontamiseen, ja vauhtia riittää koko lähetyksen ajan. Jatkossa Helminen haluaa saada enemmän katunäkyvyyttä ja parantaa entisestään radiolähetyksien laatua.

Lopullinen tavoite olisi olla osa vaasalaista identiteettiä ja ehkä jonain päivä ehdolla vuoden paikallisradioksi.

– Olen aina ollut sellainen ihminen, jolla pitää olla tavoitteita. Olen aina asettanut niitä ja tähtään niihin täysillä, Helminen sanoo.

Emilia Kovanen