Ulkoilulähettiläät jakavat ulkoilun ilosanomaa

Suomen Latu on valinnut ensimmäiset ulkoilulähettiläät, jotka jakavat ulkoilun ilosanomaa ja tekevät Suomen Ladun toimintaa tunnetuksi sosiaalisessa mediassa. Lähettiläiksi etsittiin eri-ikäisiä ja -taustaisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ulkoilulähettiläiksi etsittiin ulkoilusta ja Suomen Ladun toiminnasta kiinnostuneita henkilöitä, jotka ovat aktiivisia erityisesti Instagramissa. Mukaan haettiin niin satunnaisia ulkoilijoita, perheliikkujia, sieniretkeilijöitä, metsässä rentoutujia ja kaikkea siltä väliltä.

Viihtyy juoksupoluilla

Yleisen lähettiläsporukan osaksi haettiin myös viittä polkujuoksun lähettilästä, yksin valituista on vaasalainen Sari Eskelä, joka on aktiivinen polkujuoksija sekä triathlon-harrastaja.

– Seuraan itse aktiivisesti somessa ulkoiluun ja vaeltamiseen liittyviä käyttäjiä. Innostuin hakemaan, kun huomasin, että Suomen Latu etsii ulkoilulähettiläitä. Olen aina ollut aika aktiivinen julkaisemaan kuvia omilta ulkoilureissuiltani. Olen otettu siitä, että minut valittiin, hakijoita oli monia, Eskelä hymyilee.

Eskelä on koulutukseltaan fysioterapeutti ja agrologi, lisäksi hän järjestää Hyvinvointi elämäntavaksi -kursseja. Hän uskoo, että lähettiläsporukassa pääsee tapaamaan myös samanhenkisiä ihmisiä.

– Minulle on tärkeää liikkua ulkona säästä riippumatta. Olen opettanut myös lapsille, että säähän pitää vain asennoitua ja varustautua oikein, Eskelä toteaa.

Somesta vinkkejä liikkumiseen

Toiminta on Suomen Ladulle uutta, joten lähettiläät pääsevät myös itse vaikuttamaan omaan toimenkuvaansa. Ulkoilulähettiläät toimivat ensisijaisesti omissa somekanavissaan, heiltä toivotaan persoonallista otetta viestintään.

Lähettiläiden julkaisuja pääsee seuraamaan #ulkoilulähettiläs-aihetunnisteella Instagramissa ja Twitterissä.

– Hashtagin kautta on tullut paljon uusia seuraajia, se kertoo siitä, että ihmiset ovat löytäneet sen. Olen saanut myös kommentteja siitä, että tutut ovat innostuneet kuvaamistani ulkoiluaktiviteeteistä. Uskon, että tämä voi innostaa ihmisiä liikkeelle, Eskelä jatkaa

Eskelän mukaan Vaasan alueelta löytyy paljon ulkoilupaikkoja, eikä tarvitse mennä kauas, että voi olla luonnossa.

– Esimerkiksi Pilvilammella on peräti 60 km polkuja ja hiihtoreittejä. Nämä kohteet ovat sellaisia, missä kannattaa käydä myös talvisin, hän vinkkaa.

Nea Koivisto