Tunne vastuusi lemmikin omistajana

KISSATALON TARINOITA: Eläinten viikkoa vietetään 4.-10.10. Teemana tällä kertaa on eläimen vastuullinen hankinta ja sen myötä pentutehtailun lopettaminen.

Ei lemmikkiä hämäriltä markkinoilta. Koiran- ja kissanpentuja sekä pupuja tehtaillaan häikäilemättömästi. Pennut myydään auton takaluukusta parkkipaikalla. Ostaja ei näe sen kummemmin emoa kuin pennun kasvu-olosuhteitakaan.

Sen jälkeen kasvattaja häviää kuin tuhka tuuleen, rahojen kanssa. Tämän huijauksen hintana on usein sairas pentu, joka usein menehtyy.

Alistetun ja loppuun ajetun emon ainut tehtävä on synnyttää uudet pennut myyntiin.

Vain näin toimimalla saadaan tämä huume- ja asekaupan jälkeen kolmanneksi suurin rikollinen bisnes edes vähän kuriin.

Sairaat kissat hoidetaan. Jotkut ihmiset ovat ottaneet asiakseen kovaan ääneen arvostella kissatalon toimia meille tuodun löytökissan kohdalla. Jos kissa on löydettäessä sairas, viemme tietenkin sen eläinlääkäriin. Kun 15 vuorokautta on kulunut, leikkautamme, rokotamme ja sirutamme kissan. Näemme suuren vaivan.

Kaikki tajuavat, että tämä myös maksaa. Vaikka kuinka hyväntekeväisyyttä harrastamme, haluamme edes osan rahoistamme takaisin, jos niin onnellisesti käy, että omistaja löytyy.

Omistajat usein kieltäytyvät maksamasta, ovat vihaisia ja syyttävät meitä jopa varkaiksi. Taitavat tuntea pienen piston sydämessään.

Todettakoon, että meillä ei ole tarvetta varastella kenenkään kissoja pihoista. Niitä tulee sisään ovista ja ikkunoista muutenkin, aivan liiaksi asti.

Eläinten viikon juhla Korkkarilla. Pidämme myyjäiset 7.10. kello 11-15 Korkeamäen kissatalolla, osoitteessa Karhuntie 1. Lohikeiton, vohveleiden ja leivonnaisten lisäksi myymme arpoja, sekä kissa-aiheisia tuotteita. Kissanpentujakin on näytillä.

Kirsti Koivula