Tukea nuorille urheilijoille

Vaasalainen uuden hyväntekeväisyysjärjestö Wasa Stars ry:n tarkoituksena on tukea alueen nuoria urheilijoita sekä edistää urheilun leviämistä alueella.

– Haluamme tukea vähäosaisia nuoria, jotka ovat innokkaita ja lahjakkaita omassa lajissaan, mutta eivät pysty rakasta harrastusta jatkamaan rahanpuutteen vuoksi. Moni laji on kallis harrastaa ja kuukausimaksuihin voi kulua satoja euroja, joka on iso panostus monelle perheelle tai yksinhuoltajalle, Wasa Starsin toiminnanjohtaja ja hallituksen jäsen Jaakko Jokela sanoo.

Toinen Wasa Starsin tukikohde on kyvykkäät vaasalaisurheilijat, jotka tarvitsevat vielä pienen buustin pyrkiessään kohti kansallista tai kansainvälistä huippua,

– Toivomme, että hyväntekeväisyysjärjestömme olisi pitkällä tähtäimellä merkityksellisessä roolissa Vaasan seudun urheiluelämässä. Toivomme, että tämä on jonkin suuren alku. Etenemme askel askeleelta, Wasa Starsin hallituksen jäsen ja tukikummi Mikaela Ingberg jatkaa.

Konsertti joulukuussa

Wasa Starsin jäseniksi voivat liittyä niin yksityishenkilöt kuin yritykset. Jäseneksi voi liittyä kätevästi verkkosivujen www.wasastars.fi kautta. Tänä vuonna Wasa Stars aikoo lahjoittaa 3 000 euroa.

– Ensi vuonna avustuksia voi hakea verkkosivujemme kautta lomakkeella. Perustamme avustusvaliokunnan, jossa kaikki jäsenet ovat hallituksen ulkopuolelta. Avustusvaliokunta käy hakemukset läpi ja ehdottaa avustuskohteet, Jokela kertoo.

Rahaa Wasa Stars kerää jäsenmaksujen lisäksi yrityksen lahjoituksista, tapahtumista ja esimerkiksi t-paitoja myymällä.

– Järjestämme Ws Areenalla 14. joulukuuta konsertin, jossa esiintyvät Elonkerjuu sekä Kuningas Pähkinä ja Setä Tamu, jotka molemmat ovat myös Wasa Starsin tukikummeja.

Sparv tukikummina

Wasa Starin tukikummeina on tällä hetkellä yli 20 tunnettua urheilijaa ja viihdemaailman vaikuttajaa, joilla kaikilla on yhteys Vaasaan.

Kummeina ovat muun muassa Leijonien kanssa keväällä jääkiekon maailmanmestaruuden voittaneet valmentaja Mikko Manner ja puolustaja Miika Koivisto.

– On suuri kunnia laittaa hyvä kiertämään ja antaa takaisin yhteisölle, jossa on myös itse saanut kasvaa kohti unelmia. Jokainen ihminen haluaa kuulua johonkin joukkoon ja kokea itsensä arvokkaaksi. Keneltäkään tämä ei saisi jäädä kokematta esimerkiksi taloudellisista syistä, Manner sanoo.

Suomen jalkapallomaajoukkueen kapteeni Tim Sparv liittyi mielellään Wasa Starsin tukikummiksi.

– Päätös oli helppo, koska urheilu on lähellä sydäntäni ja olen etuoikeutetussa asemassa, jossa voin auttaa muita. On tärkeää tiedostaa, että Vaasassa ja muuallakin Pohjanmaalla on nuoria, joilla ei ole mitään mahdollisuuksia osallistua urheiluun, koska heillä ei ole siihen varaa, Sparv sanoo.

Wasa Starsin hallitukseen kuuluvat Ingbergin, Jokelan ja Salon lisäksi puheenjohtaja Vesa Hakkarainen, varapuheenjohtaja Marko Heinonen, rahastonhoitaja Peter Kauppi sekä jäsenet Taneli Jokela ja Rami Louke.