Uutiset

Torilavalla tulkitaan tuttuja ikivihreitä

Laura Helin ja Toni Viljanmaa juontavat Pohjalaisen ja Vaasan Ikkunan torispektaakkelin, joka järjestetään jo kolmatta kertaa Vaasan Taiteiden yössä. Kuva: Katja Lahti
  • Vaasa

Pohjalaisen ja Vaasan Ikkunan yhteinen torispektaakkeli järjestetään Taiteiden yössä jo kolmatta kertaa. Seremoniamestareina toimivat Pohjalaisen päätoimittaja Toni Viljanmaa ja toimittaja Laura Helin.

– Luvassa on puolitoista tuntia maanläheistä meininkiä musiikin parissa. Rohkeat ihmiset nousevat jälleen torin lavalle tulkitsemaan tuttuja ikivihreitä kappaleita, kertoo Viljanmaa.

Hieno tunnelma

Viljanmaa on odottanut innolla yhtä vuoden kohokohtaa, jossa osallistujat ja mukana laulava yleisö saavat aikaan hienon tunnelman.

Iltaa tahdittaa Vaasan Ikkunan päätoimittaja-kitaristi Vesa Koivumäki yhdessä Nadia Paavolan tähdittämän Big Wild Banana Bandin kanssa. Torilavalla ovat laulajina muun muassa kansalaisaktivisti Karin Äijö sekä Vaasan ylioppilasteatterin Laura-Maria Markus ja Teemu Lönnmark.

– Myös tuoreet vaasalaiset kansanedustajat Jukka Mäkynen ja Kim Berg innostuivat laulamaan. Berg laulaa kappaleen Joutsenlaulu ja Mäkynen kappaleen Satumaa, sanoo Viljanmaa.

Karkkia koko kansalle

Helin on lavalla ensimmäistä kertaa juontamassa. Hän lähti mukaan tapahtumaan, koska haluaa kokeilla astua rajojensa yli.

– Pidän paljon esiintymisestä, mutta jännitän sitä. Juontajakaverina on onneksi konkari, ja kaikki menee varmasti hyvin. On mielenkiintoista nähdä, miten esiintyjien laulu lavalla kulkee.

Laulajien ja bändin esiintymisten jälkeen tapahtuman loppuhuipennuksena on kello 19.30 posahtava karkkitykki.

– Luvassa on spektaakkelimainen lopetus illalle, jossa lavalta ammutaan yleisöön karkkia, paljastaa Viljanmaa.

Raija Koivisto

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka