Uutiset

Toiveissa edes puolikas kausi

Jalkapallon ala- ja juniorisarjat odottavat monen muun urheilun tavoin alkamistaan. Kuvassa Solf IK:n ja VPS-j:n pelaajia pelin tuoksinassa. Kuva: Maria Mäki
  • Vaasa

Jalkapallon ala- ja juniorisarjat odottavat monen muun urheilun tavoin alkamistaan. Koronapandemia on jo lykännyt sarjojen alkamista kertaalleen. Alasarjoilla tarkoitetaan kolmosdivisioona ja siitä alempia sarjoja niin miehissä kuin naisissa.

– Nyt on päätetty, että toukokuun puolella ei ainakaan aloiteta. Kun seuraa tätä tilannetta, en usko sarjojen alkavan ennen juhannusta, sanoo Suomen Palloliiton Läntisen alueen kilpailupäällikkö Mikael Westerback.

Vaihtoehtoja sarjojen pelaamiseen on useita ja Palloliitossa eri skenaarioita on tehty kolme kappaletta.

– Emme voi liikaa tiivistää tahtia tai pelata pitkälle syksyyn, kun kentät menevät kiinni ja talvi tulee vastaan. Yksi vaihtoehto on pelata sarjat yksinkertaisena eli vähentää otteluita puoleen.

Kauden aloituksen vaiheittainen siirtäminen on hankalaa kaikille osapuolille.

– Se on vaikein tilanne, kun sarjojen alkamista siirretään koko ajan eteenpäin. Jos ei kesäkuun alussa päästä aloittamaan, niin parempi olisi aloittaa vasta elokuussa. Siinä ehditään vielä pelaamaan puolikas kausi, Westerback toteaa.

Seuroja pulassa

Palloliiton Läntinen alue ulottuu Salosta Ylivieskaan ja seuroja tällä alueella on yli 350. Entinen Palloliiton Vaasan Piiri kuuluu nykyään Läntiseen alueeseen.

– Kyllä seuroista on oltu meihin päin yhteydessä, mutta olemme joka tapauksessa yhteydessä jokaiseen seuraan ennen kesää, Westerback kertoo.

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustila johtaa pitkittyessään ongelmiin myös alasarjojen joukkueissa.

– Meillä on alueella paljon yhden joukkueen seuroja, joilla ei ole tässä tilanteessa hätää. He vain odottavat koska pelit alkavat. Sellaiset seurat, joilla on päätoimisia työntekijöitä, ovat vaikeuksissa.

Seurojen maksut Palloliitto suhteuttaa pelimäärän mukaan.

– Jos pelataan esimerkiksi puoli kautta, niin maksut ovat puolet alkuperäisestä.

Palloliitossa poikkeustila on aiheuttanut kevään aikana runsaasti lisätöitä.

– Monella alalla työt ovat vähentyneet, mutta meillä on ainakin kilpailupuolella työt vain lisääntyneet. Osa meidän henkilökunnastamme pitää nyt odotteluaikana lomiaan, joten olemme valmiina asettelemaan pelit heti, kun päätös sarjan aloittamisesta tulee, Westerback sanoo.

Jaakko Jokela

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka