Toimittajat taas torilavalla Vaasan Taiteiden yössä

Ikkuna ja Pohjalainen repäisevät viimevuotiseen tapaan Taiteiden yössä. Tapahtuma nimeltä Suoria sanoja ja sulosäveliä alkaa torilavalla klo 18.30. Estradille nousee tunnettuja vaasalaiskasvoja, lehden toimittajia ja musiikista vastaa Big Wild Banana Band.

Tänä vuonna laulunlahjojaan esittelevät Seppo Evwaraye, Aino Akinyemi, Tommi Mäki ja Suvi Ronkainen. Sananselitykseen osallistuvat Mari K. Niemi, Anneli Lehto, Maija Aarnio, Kari Uusikylä, Kai Luoma ja Marko Hautala.

– Jännittävä ilta on tulossa. Näissä karaoke-hengessä vedetyissä sessioissa voi tapahtua mitä vain, mutta ne tuovat oman kivan suolansa nykyään niin kliinisen puhtaasti ja tylsästi tuotettuun ja esitettyyn musiikkiin, Ikkunan päätoimittaja Vesa Koivumäki sanoo.

Koivumäki on mukana Big Wild Banana Bandissä, kuten myös Pohjalaisen toimittaja Nadja Paavola ja samassa lehtitalossa työskentelevä Lauri Kukko. Harri Sippola on entinen Pohjalaisen taloustoimittaja. Bändissä soittavat myös Jari Alaranta ja Sixten Sadvik.

Itseä likoon. Pohjalaisen päätoimittaja Toni Viljanmaa juontaa tapahtumaa ja näyttää tänäkin vuonna miten teuvalaislähtöiseltä mieheltä sujuu alavutelaisen Kolmanen naisen tulkinta. Tällä kertaa kuulemme bändin herkkää tuotantoa.

Pohjalaisen toimituksesta tulee myös Jaana-Stiina Ala-Korpi. Hän juontaa sananselityksiä ja johdattaa kokeneena esiintyjänä toriyleisön perinteisen suomalaisen iskelmän pariin. Badding, Matti ja Teppo sekä Unto Mononen lukee Ala-Korven nuottien yläkulmassa.

– Tässä nyt laitetaan itseä likoon porukalla ja oikein kunnolla, aivan kuin ei hikoilua tälle kesälle olisi jo riittänyt, Koivumäki naurahtaa.

Ikkuna ja Pohjalainen tuovat lavan eteen myös omat tuotteensa ilmapallojen ja karkkien kera. Tämän viikon Ikkunasta löytyy perinteisesti koko Taiteiden yön ohjelma ja Pohjalainen syventyy tapahtumaan tarkemmin. Paikalla kannattaa käydä ennen kello 20 täyttämässä arvontakupongit.

>>>>>>> Stashed changes