Uutiset

The Voice of Finlandissa paikallisväriä Vaasasta

Patric Linman mietti usean vuoden ajan osallistumista The Voice of Finlandiin. Kuvat: Nelonen Media pressikuvat
  • Vaasa

The Voice of Finlandin yhdeksäs kausi starttaa Ääni ratkaisee -jaksoilla Nelosella pe 31.1. Vaasalaisille uudella kaudella riittää jännitettävää, kun mukana on peräti kolme paikallista: Patrick Linman, Matias Nissinen ja Emmi Onnenlehto.

Linman, 51, on kolmikon kokenein jo 90-luvun alkupuolelta jatkuneella urallaan. Monipuolinen mies on levyttänyt useammalla yhtyeellä, säveltänyt muun muassa Suvi Teräsniskalle, manageroinut Japanissa asti keikkaillutta Sturm und Drangia ja pyörittää nykyisin omaa ohjelmatoimistoa sekä keikkailee aktiivisesti trubaduurina.

Kielitaito jännittänyt

Ohjelmaan pyrkimistä Linman on miettinyt jo vuosia, mutta hyvän biisin löytäminen on ollut haastavaa.

– Olen nauhoittanut monta biisiä studiossa ja miettinyt, mikä on se paras. Olen aika itsekriittinen, sanoo Linman.

– Pelkkä laulaminen ei riitä, kappaleen pitää myös koskettaa, hän jatkaa.

Ruotsinkielinen Linman osallistui euroviisukarsintoihin vuosina 2004 ja 2005 ja muistelee olleensa välillä ”ihan out”, koska ei tuolloin puhunut juuri lainkaan suomea. Nyt Linman vastailee sujuvasti haastatteluun suomeksi ja naureskelee, että kun hän trubaduurikeikoillaan spiikkaa suomeksi, häneltä usein kysytään, mistä päin Viroa hän on. Kielitaito onkin yksi syy, miksi hakeminen The Voice of Finlandiin on jännittänyt.

– Olen vain oma itseni ja se menee, miten menee, Linman kiteyttää.

Tähdet, tähdet -ohjelmassa muutama vuosi sitten kolmanneksi tulleelta pojaltaan André Linmanilta ei ole tullut erityisiä vinkkejä tv-kameroiden edessä esiintymiseen, mutta hän kertoo heidän keskustelleen jännittämisestä. Linman muistelee melkein kolmenkymmenen vuoden takaista, ensimmäistä tv-esiintymistään.

– Se jännitti niin paljon, että en edes muista olleeni siellä. Biisin jälkeen vain ihmettelin, mitä tapahtui. Sain täydellisen blackoutin.

Kaksi kolmesta vaasalaisesta

Emmi Onnenlehto, 26, on tuore tulokas musiikkikentällä. Suihkulaulamista hän on omien sanojensa mukaan harrastanut pienestä saakka, mutta rohkaistui esiintymään julkisesti vasta muutama vuosi sitten ystävän häätilaisuudessa. Pieniä laulukeikkoja on ollut sen jälkeen muutama. Onnenlehto kirjoittaa myös omia sanoituksia.

Matias Nissinen, 20, on aloittanut musiikkiharrastuksensa ala-asteikäisenä pianonsoitolla ja eteni siitä nopeasti bänditoimintaan ja laulun pariin. Pienellä paikkakunnalla laulua harrastava poika sai perustella kutsumustaan ja laulamisesta tuli nopeasti tärkeä itseilmaisukeino. Nissinen toivookin, että ihmiset näkisivät hänen esiintymisessään se intohimon, millä hän nyt unelmaansa toteuttaa.

Uusia tähtivalmentajia

Kesken The Voice of Finlandin kahdeksatta kautta menehtyneen Olli Lindholmin tilalle tulee nyt kaksi uutta tähtivalmentajaa: Juha Tapio sekä Apulannasta tuttu Sipe Santapukki.

Samalla rikotaan totuttua kaavaa kun Toni Wirtanen jakaa päätös- ja valmennusvastuun tiiminä Santapukin kanssa. Muina tähtivalmentajina jatkavat Anna Puu ja Redrama.

Sonja Klippi-Ryhänen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka