Tavoitteena kympin sakki

Vaasan Sport aloittaa jääkiekon miesten Liigan kotiottelut lauantaina Mikkelin Jukureita vastaan. Sitä ennen Sport kohtaa vieraskentällä keskiviikkona Kouvolan KooKoon sekä perjantaina Lappeenrannan SaiPan. Liiga-avauksessa viime lauantaina Sport taipui Kärpille Oulussa lukemin 3-1.

– Emme pystyneet ihan sellaiseen pelin virtaukseen ja kamppailupelaamiseen, jota vaaditaan. Paljon oli hyvää, mutta 60 minuuttia pitää hyvin pystyä pelaamaan, jotta tässä sarjassa voittaa, analysoi Sportin päävalmentaja Ari-Pekka Pajuluoma.

Viime kaudella Sport kiillotti logonsa esittämällä pirteitä otteita ja taistellen viimeiseen peliin saakka pudotuspelipaikasta, joka jäi kuitenkin haaveeksi.

– Tällä kaudella tavoitteena on olla runkosarjan päätyttyä kympin sakissa ja päästä pudotuspeleihin, Pajuluoma naulaa.

Sport pyrkii edelleen iloiseen hyökkäyspeliin, mutta ei puolustuksen kustannuksella.

– Puolustuspelaamiseen olemme kiinnittäneet paljon huomiota ja siinä haluamme olla parempia kuin viime vuonna, mutta emme kuitenkaan halua ottaa mitään pois hyökkäyksestä.

Uusia hankintoja

Sportin joukkueeseen on tullut uusia pelaajia joka osastolle, kun noin puolet joukkueen pelaajista on uusia kasvoja.

Uusista hankinnoista isoimpia saappaita on kaavailtu ruotsalaismaalivahti Stefan Steenille, kiekolliselle puolustajalle Steven Seigolle, puolustavalle keskushyökkääjälle Turo Asplundille, kokeneelle liigajyrälle Antti Erkinjuntille sekä Itävallan liigassa kovia tehoja takoneelle Chris DeSousalle.

– Joukkueen rakennus onnistui hyvin meidän resursseillamme, mutta matka on vasta alussa ja kaikkien pitää kehittyä henkilökohtaisella tasolla sekä joukkueena, Pajuluoma muistuttaa.

Lohduttava tieto on, että viime kauden viidestä parhaasta pistemiehestä kolme jatkaa vaasalaisseurassa myös tällä kaudella. Kotkanutun pukevat edelleen päälle joukkueen viime kauden pistekärki Antti Kalapudas, maalikuningas Roope Talaja sekä tehotilaston ykkönen Toni Kallela.

Vieraspainotteinen alku

Kevät ja kesä olivat omalla tavallaan Sportin juhlaa, sillä kaudet 2014-19 Sportia edustanut Joel Kiviranta oli Leijonissa isossa roolissa voittamassa yllätyksellistä MM-kultaa. Turun Palloseuraan neljän Vaasassa vietetyn kauden jälkeen siirtynyt puolustaja Tony Sund teki myös NHL-sopimuksen.

– Iso sulka hattuun Sportille ja osoittaa sen, että täältä on mahdollisuus ponnistaa mihin vaan. Toki pelkkä ympäristö ei riitä, vaan molemmilla on ollut kova halu kehittyä ja olla joka päivä parempi. He tekivät ison määrän työtä vuosien aikana ja saivat siitä palkinnon, Sportin kanssa viime viikolla jatkosopimuksen kauden 2021 loppuun allekirjoittanut Pajuluoma sanoo.

80-vuotisjuhlakauttaan viettävä Sport aloittaa kauden vieraspainotteisesti, sillä kymmenestä ensimmäisestä ottelusta vain kolme pelataan kotikaukalossa Kuparisaaressa.

Sportin liigakauden kotiavaus Mikkelin Jukureita vastaan lauantaina kello 18.30 Kuparisaaressa.

Jaakko Jokela