Tanssia ja liikuntaa sydämen kyllyydestä

Tanssi on ollut tärkeä osa Miia Nykäsen elämää ala-asteelta lähtien. Oman tanssistudion perustaminen oli hänen pitkäaikainen haaveensa, joka on nyt toteutunut Silmukkatielle.

– Olen ollut toimistopalvelualan yrittäjänä kymmenen vuotta. Kun toive omasta tanssistudiosta alkoi kytemään loppuvuodesta, päätin että nyt se tapahtuu, kertoo Nykänen.

Tanssistudio Miaa voi vuokrata myös omaan käyttöön. Nykänen vuokraa tilaa aamukuudesta iltakymmeneen koko viikon ajan. Varauskalenterista voi varata tunnin tai kaksi kerrallaan 1-3 hengelle tai yhdelle perheelle.

– Tilan saa vuokrata koko päiväksikin ja isommallekin porukalle erikseen sovittaessa. Tänne voi tulla harjoittelemaan itsekseen ja ottaa lapsetkin mukaan. Tiloista löytyy myös suihku ja keittiö, sanoo Nykänen.

Hyvät puitteet

Tanssistudiolla voi tehdä melkein mitä vain. Salilta löytyvät välineet esimerkiksi omatoimiseen tanssiin, jumppaan, joogaan ja tankotanssiin, ja harrastajat voivat tuoda mukana omiakin välineitä.

– Tilaa ovat vuokranneet muun muassa tanssia harrastavat parit, aamujoogaajat ja tankotanssijat. Täällä voi omassa rauhassa kokeilla liikkumista ja lapsillekin löytyy esimerkiksi jumppapalloja ja hyppynaruja, sanoo Nykänen.

Nykänen vuokraa tilaa myös muille liikunnan ja tanssin ohjaajille sekä personal trainereille.

– Tanssistudiolla on hyvät puitteet striimata liikuntatunteja. Tilaa voi käyttää myös muuhun kuin tanssimiseen ja liikkumiseen, esimerkiksi valokuvauksiin ja Tupperware-kutsuihin, vinkkaa Nykänen.

Sydämen kyllyydestä

Nykänen aloitti aikoinaan tanssiopiskelun nykytanssin ja baletin parissa. Ammattiopiskeluaikoina tanssin opinnot jäivät pois.

– Musiikki on aina ollut minulle kaikki kaikessa ja ammattiopiskeluaikana tuntui, että jotain puuttui. Ammattikorkeakoulusta valmistumisen jälkeen innostuin tankotanssista, jossa lähdin kilpailemaankin ja sain muutamia mitalejakin, hän kertoo.

Nykänen koki kuitenkin tankotanssin rankaksi omalle keholleen ja matka tanssin parissa jatkui Kipinän Adults +30-vuotiaiden show-kilpailuryhmässä, johon hän liittyi. Kilpaileminen ei kuitenkaan tuntunut omalta, vaan Nykänen halusi tanssia sydämensä kyllyydestä ilman sääntöjä.

– Innostuin zumbaamisesta ja kouluttauduin myös Zumba-ohjaajaksi. Tiistaisin livestriimaan Zumbaa virtuaalisesti tanssistudiolta ja koronan hellittäessä on suunnitelmissa aloittaa Silmukkatiellä Zumban livetunnitkin, Nykänen kaavailee.

– Toukokuun 27. päivä alkavat myös vetämäni ulkozumbat Gerbyyssä Hellaksen laavulla. Järjestän myös polttareita, synttäriohjelmaa sekä yrityksille työhyvinvointipäiviä, Nykänen sanoo.

Raija Koivisto