Uutiset

Tanssia ja akrobatiaa ilmassa

Tina Westerlund ja Ida Berg sekä heidän oppilaansa johdattavat ihmiset Taiteiden yönä tankotanssin maailmaan. Kuva: Janina Hietamäki
  • Vaasa

Vaasan ydinkeskustassa sijaitsee Wasa Vertical -tanssistudio, jossa keho pääsee testaamaan aivan uudenlaisia kulmia. Studion tuntivalikoimaan kuuluu niin tankotanssia, ilmajoogaa kuin twerkkaustakin.

– Uutuutena meillä ovat aerial hammock -tunnit, joilla pääsee temppuilemaan kangaslenkin eli hammockin avulla, kuvailee yrityksen perustaja Tina Westerlund.

Ilmajooga ja aerial hammock ovat muuten samankaltaisia lajeja, mutta ilmajoogassa pääosassa on enemmän rentoutuminen kuin akrobatia.

Näytteitä tarjonnasta. Taiteiden yönä valokeilaan pääsevät studion omat oppilaat, kun Wasa Vertical avaa ovensa ja järjestää kaksi ilmaista esitystä, kello 18 ja kello 21. Silloin luvassa on tankotanssia ja aerial hammockia.

– Niiden lisäksi pidämme 20 minuutin pituisia näytetunteja sekä olemme mukana muotinäytöksessä, kertoo ilmajoogaopettaja Ida Berg.

Muotinäytöksessä nähdään lavalla Wasa Verticalin oppilaita malleina, eikä tankotanssiltakaan vältytä. Esiintymiselle on säävaraus.

Kaikille sopivaa. Kun Wasa Verticalin perustaja Tina Westerlund aloitti lajin harrastamisen, hänellä ei ollut aiempaa kokemusta voimistelusta tai muista akrobaattisista lajeista. Lajin kokeilu onkin tanssistudiolla haluttu tehdä helpoksi. Aiempaa kokemusta ei tarvita, ja tunneille voi ilmoittautua vaikka aina yhdelle kerrallaan.

Viikoittaiset tunnit on suunnattu aikuisille, mutta niiden lisäksi uutuutena on 7–13-vuotiaille suunnattu ilma-akrobatiakurssi.

Myös tilaustunnit ovat mahdollisia, ja esimerkiksi polttariporukalle tiloista löytyvät sauna ja kaikille käytettävissä olevat suihkut.

Uudistus ja muutto. Vuonna 2013 perustettu Wasa Vertical Fitness on tänä vuonna uudistunut. Nimi vaihtui Wasa Verticaliin, minkä lisäksi studio muutti uuteen paikkaan. Ennen Kauppapuistikolla sijainnut Wasa Vertical löytyy nykyisin Raastuvankatu 21:stä.

Salit ovat korkeakattoisia, mikä on eduksi lajeille, jotka kaikki käyttävät korkeutta hyväkseen. Tiloissa on mukavalla tavalla yhdistetty uutta ja vanhaa.

Janina Hietamäki

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka