Syksyn hiustrendeissä näkyy lämpö ja raikkaus

Poikkeuksellisen kevään ja kesän jälkeen ihmiset haluavat hiuksiinsa uutta tyyliä ja piristystä. Kysyimme alan ammattilaisilta, mitkä ovat tämän syksyn kuumimmat hiustrendit.

Tämän syksyn pyydetyin hiusmalli on selvästi lyhyempi polkkatukka, jolla halutaan päästä eroon kesän polttamista latvoista ja saada raikkautta hiuksiin. Jos lyhyt polkka ei houkuttele, myös olkapäitä hipova polkkamalli on hyvä valinta, kun haluaa ryhdikkyyttä, raikkautta ja tietysti tyyliä.

Hiusväreissä suosittuja ovat lämpöiset värit, kuten hunaja, samppanja ja kuparit eri sävyissä. Kysyttyjä ovat lisäksi pehmeät pastellivärit, esimerkiksi violetti ja persikan vaaleanpunainen. Lehtori Heli Saarikoski-Lehtimäki VAMIA:lta kertoo, että myös luonnolliset kiharat ovat tulleet takaisin.

– Varsinkin miehet haluavat nykyään enemmän kiharaa. Hiustyyli, joka nuorten miesten keskuudessa nostaa päätään, on lyhyeksi ajettu niska ja vähän pidempi päällisosa kiharrettuna. Suosittu on myös miesten pidempi malli, jossa hiukset saadaan kiinni poninhännälle.

Vinkkejä hiustenhoitoon

Hiusalalla ekologisuus on osa trendiä ja on tullut jäädäkseen. Monet asiakkaat ovat hyvin perillä siitä, mitä hiustuotteet ja hiustuotteet sisältävät.

– Hyvän Ilman Kampaamo on kokonaan hajuton kampaamo ja käytämme hajuttomia ja vegaanisia tuotteita. Tuotemallistosta löytyvät luonnollisista raaka-aineista valmistetut tuotteet, kertoo Iina Tamminen.

Nykyään hiuksista halutaan pitää hyvää huolta, eikä niihin haluta käyttää haitallisia tai turhia aineita. Terve hius on kaunein hius.

– Niinä päivinä, kun hiuksissa ei ole aikaa pitää hoitoainetta, voi käyttää hoitavaa kiiltoöljyä, jolla on monia hyviä vaikutuksia. Öljy muun muassa kuivattaa märät hiukset nopeasti ja jättää kauniin kiillon, Tamminen vinkkaa.

Hiustenhoitovinkeistä tärkeintä on kuitenkin käyttää tuotteita, jotka on tarkoitettu omalle hiustyypille.

– Sopivista tuotteista kannattaa kysyä omalta parturi-kampaajaltaan. He ovat alan asiantuntijoita ja osaavat auttaa tuotteiden valinnassa, opastaa Roosa Mononen Four Reasonsilta.

Nelli Rapo