Suurmessut viihdyttävät koko perhettä

Pohjanmaan Suurmessut järjestetään Botniahallissa jälleen tulevana viikonloppuna.

Messut rakennetaan tänä vuonna kuudesta erilaisesta teema-alueesta, jotka tarjoavat kävijöille inspiroivaa tekemistä, tunnelmaa ja tarjouksia.

Matkailun teema-alueelta löytyvät esimerkiksi kiinnostavimmat matkailuvinkit kotimaan matkailuun.

– Esillä ovat myös houkuttelevat lomakohteet Ruotsista ja Virosta. Voi hyvin -alueella nautitaan puolestaan terveyteen, kauneuteen ja hyvinvointiin liittyvistä tuotteista ja palveluista, Jasmin Granholm Pohjanmaan Exposta kertoo.

Hyvinvointia metsästä

Messujen erikoisuutena on kolmensadan neliön suuruinen Suurmetsä, jonka Pohjanmaan Expo on suunnitellut ja toteuttanut yhteistyössä floristi Nina Överholmin kanssa. Messukävijät pääsevät kokemaan, miten metsä vaikuttaa hyvinvointiimme ja mitä kaikkea metsässä voi tehdä.

Suurmetsässä ovat mukana lukuisat yhteistyökumppanit. Metsäkeskus järjestää Suurmetsän lavalla tietoiskuja eri toimijoiden kanssa. Suurmetsässä voi osallistua muun muassa 4H-yhdistyksen järjestämään luontobingoon.

– Mukana on myös esimerkiksi ekologianeuvoja Anita Storm Marthaförbundetista. Hän opastaa, miten metsänantimia voidaan käyttää ruoaksi, lääkkeeksi ja hyvinvoinnin edistämiseen, Granholm sanoo.

– Metsälle ja retkeilylle löytää oma teema-aluekin. Siellä esitellään niin metsänhoitoa, puukauppaa kuin retkeily- ja vaellustarvikkeita, hän lisää.

Legoja lapsille

Koko perheen messutapahtumassa on satsattu paljon lasten ohjelmaan. Granholmin mukaan aikuiset messukävijät viihtyvät, kun perheen pienemmilläkin on mukavaa.

– Lasten mieleen on etenkin LEGO-rakentelualue. Käytössä on valtava määrä legoja, ja myös taaperoille on varattu oma DUPLO-leikkialue. Messuilla tuovat iloa myös esimerkiksi pomppulinnat ja rodeohärkä.

Messujen päälavalla nähdään puolestaan hiihtolegenda Juha Mieto ja penkkipunnerruksen maailmanmestari Fredrik Smulter, jotka jutustelun lomassa pilkkovat koivuklapeja.

– Päälavalla saadaan lisäksi kurkistuksia Vaasan kaupunginteatterin syyskauden SUGAR Piukat paikat -musikaalikomediasta. Lauantaina viihteestä huolehtii myös MPK Pohjanmaan soittokunta, kertoo Granholm.

Messut ovat auki lauantaina ja sunnuntaina kello 10-17. Messuliput voi tänä vuonna ostaa kampanjahintaan Lipputoimiston kautta.

Messuille pääsee perinteiseen tapaan maksuttomalla messubussilla. Se kiertää molempina messupäivinä Vaasan kaupungintalolta Prisman kautta Botniahallille.

Raija Koivisto