Susanna Starck menestyi Loistava Laulaja -kilpailussa

Vääksyn tapahtumahotelli Tallukassa lokakuussa järjestetty Loistava Laulaja -kilpailun finaali oli vaasalaiselle Susanna Starckille antoisa. Hän lauloi itsensä kolmannelle sijalle omassa yli 40-vuotiaiden ikäryhmässään.

Jo toistamiseen järjestetty Loistava Laulaja -kilpailu keräsi tänä vuonna yli 200 osallistujaa ympäri Suomea.

Musiikin aalloilla

Niin kauaksi kuin Starckin muisti kantaa, on musiikki ollut vahvasti läsnä hänen elämässään. Vaasan kaupungin erikoishammaslääkärinä toimiva Starck kertoo musiikin olleen pitkään vaihtoehtona ammatillekin.

– Pikkutytöstä asti olen laulanut. 7-vuotiaana aloitin viulunsoiton Kuula-opistossa ja 9-vuotiaana aloitin Vaasan musiikkiluokilla. Nuoruusvuodet menivät viulua soitellen soolona, Kuula-opiston orkesterissa ja musiikkiryhmä Piupaleissa, jossa myös lauloin, Starck muistelee.

Musiikki oli pitkään Starckin ammattivaihtoehtonakin, kunnes hän pääsi Oulun yliopistoon opiskelemaan hammaslääketiedettä.

– Ajattelin kuitenkin, että aina voin harrastaa musiikkia, ja sitä olen koko aikuisikäni tehnyt työn ohella, Starck toteaa.

Kuin kohtalon sanelemaa

Starck sekä soittaa että laulaa Susanna & Ilpo Karisen Salonkiyhtyeessä vanhanajan iskelmämusiikin tahtiin.

– Kesällä teimme ensimmäisen singleni nimeltään Myllärin Irene, joka on vanha ruotsalainen tanssikappale. Sauvo Puhtila eli Saukki on tehnyt siihen suomenkieliset sanat, Starck kertoo.

Starck näki mainoksen Loistava Laulaja -kilpailusta. Mainoksen mukaan kisassa lauletaan vain iskelmiä, joita on sanoittanut joko Saukki, Junnu Vainio tai Vexi Salmi.

– Alkukarsinta kilpailuun tehtiin äänitteen perusteella. Lähetin sinkkuni, koska se sopi sinne kuin nenä päähän, Starck hymyilee.

Loistava Laulaja-kisa antoi Starckille mieleenpainuvien kokemusten lisäksi esiintymisvarmuutta ja uskoa omaan laulamiseen.

– Olen todella onnellinen ja fiilis kisasta on hyvä. Olen tehnyt paljon työtä laulamisen kanssa viime vuosina, ja nyt se alkaa kantaa hedelmää. Mieleenpainuvin hetki kisan varrelta oli finaalikarsintaan pääseminen ja siitä pääsy Loistofinaaliin, Starck kertoo.

Loistava Laulaja 2019 -finaali esitetään 14.11. kello 21.30 Alfa TV:ssä.

Toiveikkain mielin

Starck katsoo tulevaisuuteen toiveikkain mielin.

– Toivottavasti kilpailusijoitus tuo uusia esiintymisiä. Bändimme Salonkiyhtyeen kanssa jatkamme keikkailua, Starck kertoo.

Muutakin kivaa on tiedossa.

– Uusi single on myös työn alla, sillä ensisingle Myllärin Irene on otettu niin hyvin vastaan. FinnRadiossa Fuengirolassa se on soinut seitsemän viikkoa 20. parhaan listalla. Radio Suomi Södertäljen lokakuun listaäänestyksessä kappale oli 9. sijalla.

Susanna Vase