Supersunnuntaina stadilaiset kumoon

Sunnuntaina Vaasassa vietetään urheilun superpäivää, kun Mailattaret pelaavat Superpesiksen karsintaottelun ja Wasa Royals Vaahteraliigan välieräottelun.

Mailattaret iskivät pesäpallokauden jymypaukun kipuamalla ykköspesiksen runkosarjan kakkoseksi sekä kaatamalla lohkon finaaliottelussa Pattijoen Urheilijat.

– Ensimmäinen ottelu Raahessa oli tosi tiukka ja silloin päätimme, että lauantaina ratkaistaan sarja kotona ja niinhän siinä kävi. Vastustaja ei saanut kotiutuskisassa yhtäkään juoksua, jolloin Pekka (Mäntymaa) sanoi meille, etteivät he viittä hermopalloa kestä, joten palloa vaan maihin. Eikä siinä tarvittu kuin yksi ja peli oli meidän, Mailattarien kapteeni Rilla Mehtätalo iloitsee.

Nousua oli todistamassa yli 400 katsojaa ja kentällä pelaajien kanssa juhli villisti joukko junioreita.

– He olivat niin ihania ja toivottavasti saivat talveksi lisää motivaatiota treenata. En ole aiemmin pelannut pudotuspelejä, joten itselleni on tosi iso juttu olla mukana tällaisessa joukkueessa, Oulaisten Huiman kasvatti Mehtätalo kertoo.

Tuttuja ratkaisijoita. Superpesiksen karsintasarja alkaa lauantaina Helsingissä Roihuttarien vieraana ja kotiottelu pelataan Hietalahden pesäpallostadionilla sunnuntaina kello 15.

– Helsinkiin on lähdössä fanibussi ja toivottavasti Hietalahteen tulee sunnuntaina paljon väkeä paikalle.

Roihuttarissa riveissä jokerilyöjänä nähdään ykköspesiksen lyöjäkuningatar Teea-Kaisa Vikiö, joka on vaasalaisille tuttu pelaaja aiemmilta vuosilta. Helsinkiläisten pelinjohtajana on Vikiön avomies Tommi Nevala, joka hänkin on Mailattarille tuttu mies.

– Pelinjohto on jo tehnyt kovaa työtä ja tutkinut Roihun peliä. Lähdemme voittamaan, emmekä himmailemaan tai pelkäämään, Mehtätalo sanoo.

Kuninkaan jäähyväiset. Mailattarien pelin jälkeen (kello 16.30) Kaarlenkentällä iskevät yhteen Vaahteraliigan välieräottelussa Wasa Royals ja helsinkiläinen Wolverines.

Tynkäkauden ainoassa kohtaamisessa Royals kaatoi Wolverinesin vieraskentällä lukemin 36-26.

– Runkosarjan kahdessa viimeisessä ottelussa näimme, kuinka hankalaa on matkustaa pelipäivänä, ja haastaa tuore vastustaja heidän kotikentällään. Sen vuoksi oli tärkeää päästä runkosarjan kakkoseksi ja saada kotivälierä, Royalsin GM ja pelaaja Seppo Evwaraye sanoo.

Mikäli Royals voittaa ottelun, taistelee joukkue Vaahteramaljasta eli Suomen mestaruudesta joko Seinäjoen Crocodilesia tai runkosarjan voittanutta Kuopion Steelersia vastaan. Ottelu pelataan puolueettomalla maaperällä Lahdessa lauantaina 12. syyskuuta.

Sunnuntaina ottelu on seuraikoni Evwarayen viimeinen ottelu Royals-paidassa kotikentällä. Huikean uran amerikkalaisen jalkapallon parissa tehnyt Evwaraye on nostanut Royalsin maan kärkiseuraksi niin pelillisesti kuin puitteiden osalta.

– On mahtava juttu, että saan vielä kerran pelata kotona ja saan uralleni upean päätöksen. Tämä on avoin kutsu kaikille niille, joiden kanssa olen ollut tekemisissä niin lajin parissa kuin muuten. Olisi hienoa, jos he tulisivat moikkaamaan viimeisen kerran, sillä aion nyt poistua näistä piireistä, Evwaraye sanoo.

Jaakko Jokela