Suosittu Vanha Vaasa -päivä tulee taas

Ensi sunnuntaina järjestettävän Vanha Vaasa -päivän pääorganisaattorille Sami Halkolalle ja hänen vaimolleen Tuulia Halkolalle tapahtuman järjestäminen pitää sisällään sekä valmistelujen paniikkia että valtavaa iloa ja onnea.

– Tapahtuman aamu on lähes kaoottinen. On paljon monenlaista tekemistä ennen kuin kaikki varsinaisesti alkaa, Sami Halkola sanoo.

Vaimo nyökkäilee vieressä. Perheen pihasta kuoriutuu tapahtumapäivän ajaksi syötävää ja juotavaa tarjoava pop-up ravintola.

– Nyt on kiireisin viikko. Täytyy miettiä, mitä kaikkea pitää hankkia ja on leivottava paljon. Sitten kun ihmiset tulevat ja viihtyvät, on se valtavan antoisaa, Tuulia Halkola sanoo.

Suosittu tapahtuma

Tapahtuman järjestää Vanha Vaasa yhdistys, johon Halkolatkin kuuluvat, yhdessä monien yhteistyökumppaneiden kanssa. Jo viidettä kertaa järjestettävä päivä on yllättänyt suosiollaan.

– Yhden kerran ostimme lähikaupan maitohyllyn tyhjäksi, kun lättyjä meni niin paljon, Tuulia Halkola nauraa.

Suosion salaisuus saattaa olla hyvin toimiva yhteistyö isompien yhteistyökumppaneiden Vaasan kaupungin, seurakunnan ja kolmannen sektorin eli eri yhdistysten sekä Vanhan Vaasan asukkaiden kesken.

– Vanhan Vaasan museossa on erilaista ohjelmaa kuten ilmaisia opastuksia. Alueen historia on hyvin kiinnostava ja siihen pääsee tutustumaan myös Vaasa oppaiden opastuksilla, Sami Halkola iloitsee.

Pop-up kahviloita

Suomalainen seurakunta järjestää ohjelmaa lapsille ja Marian kirkon raunioilla jumalanpalveluksen. Lisäksi mukana on useita yhdistyksiä ja yrittäjiä ja heidän ohjelmaansa kuten poniratsastusta, voimistelunäytöksiä ja valjastrampoliini.

Kellotapulissa on tapahtuman ajan kahvila, samoin monien talojen pihoilla. Tapahtumasta tekee erityisen se, että kävijöillä on mahdollisuus kurkistaa idyllisiin vanhojen talojen pihoihin ja puutarhoihin. Monet järjestävät myös pihakirppiksiä.

Kävijät pääsevät kuuntelemaan myös livemusiikkia. Museolla on irlantilaista musiikkia sekä juutalaista kansanmusiikkia klezmeriä. Halkoloiden pihalla voin nauttia flamencomusiikista ja pop-jazz trion soitannasta.

– Musiikki viimeistelee kaiken. Sehän on yksi parhaimpia tunnelmanluojia, Sami Halkola hymyilee.

Vanha Vaasa päivä sunnuntaina 18.8. klo 11-16.

Pia Timberg