Suomen kaunein helvetti

Sportin kannattajat toivottavat vastustajan pelaajat jäälle laululla, jossa Kuparisaaren jäähallia kuvaillaan helvetiksi.

Se on melko raju vertauskuva jäähallista ennen remonttia, mutta nyt avautuvaa uusi jäähalli on huikea, ja Sportissa yhdeksänä kautena pelanneen puolustaja Ari Gröndahlin mielestä lähes kuin taivas.

– En tiedä voiko sanoa Suomen paras, mutta kyllä se heittämällä kolmen parhaan jäähallin joukkoon menee. Se tulee olemaan monelle yllätys, että kuinka hieno halli Vaasaan on saatu, Gröndahl sanoo.

Vihdoin tämän viikon perjantaina Sport pääsee kotiyleisön eteen pelaamaan.

– Uusi halli, perjantai, kauden ensimmäinen kotipeli ja vastassa Kärpät. Kyllä siinä odotukset ovat olemassa, että yleisö löytää paikalle, Gröndahl uskoo.

Ottelutapahtumalla on ajan kuvan mukaisesti rajoitteita. Jäähalliin saa ottaa vain puolet yleisökapasiteetista, joka tarkoittaa uuden hallin myötä noin 2 650 katsojaa.

Lippuja myydään vain ennakkoon ja katsomolohkoissa on merkattu paikat erikseen kausikorttilaisille. Kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti ja niitä jaetaan myös ovella.

Loistava alivoima

Sport on aloittanut kauden yhdeksällä vierasottelulla, joista saldona on tusina pisteitä.

– Olemme saaneet mukavasti pisteitä ja pelanneet ihan hyvin. Viimeinen Ilves-ottelua lukuun ottamatta pelit ovat olleet tiukkoja ja olemme taistelleet voitosta joka pelissä, Gröndahl sanoo.

Sportin otteet ovat olleet alkukaudesta pirteitä ja etenkin puolustuspeli on toiminut.

– Olemme puolustaneet hyvin viisikkona ja maalivahdit ovat olleet loistavia. Olemme pystyneet myös aikaisempia kausia paremmin hyökkäämään kiekolla sekä pysymään kiekossa.

Murheenkryyni on ollut Liigan huonoin ylivoima.

– Sitä on harjoiteltu enemmän kuin ikinä. Kun saadaan ylivoimalla onnistumisia, niin se peli rentoutuu. Positiivista on toki se, että olemme pystyneet pisteitä ottamaan ilman ylivoiman apua. Alivoimaprosentti taas taitaa olla nykyisen Liiga-ajan parasta Sportia, Gröndahl huomauttaa.

Kiivas kotipeliputki

Korona-aikana Sportin pelaajia ei ole juuri kaupungilla ole nähty, vaan pelaajat ovat eläneet omanlaisessaan kuplassa.

– Ainoastaan jäällä on ollut normaalia, muuten kaikki on ollut säveltämistä ja soveltamista koko ajan. Nyt kun päästään uudessa hallissa omalle puolelle, niin se helpottaa myös oheistoimintaa oleellisesti.

Ennen kauden alkua Sport pelasi useamman harjoitusottelun ja nekin kaikki vieraskentillä.

– Onhan se kieltämättä ollut fyysisesti aika raskasta, kun Vaasasta etäisyydet ovat oikeastaan joka vieraspeliin pitkät. Nyt ei tarvitse matkustaa yömyöhään bussilla takaisin kotiin ja saa nukuttua paremmin omassa sängyssä. Se on ihan selvä asia, että sitä kautta saamme lisää energiaa myös kaukaloon.

Vaasalaisyleisöä hemmotellaan kunnon kotipeliputkella, sillä Sport kohtaa uudessa kotihallissaan perjantaina Kärpät, lauantaina Ilveksen, tiistaina Tapparan ja torstaina KooKoon.

– Vastustajat ovat äärimmäisen kovia ja voitot vaativat meiltä tosi hyvää peliä sekä erinomaista valmistautumista.

Sport pelaa 15 ottelua ennen joulutaukoa, joista peräti 11 on kotona.

Jaakko Jokela