Sundin Pojat palaa keikkalavalle tuplasti kovemmalla kitaralla

Vesku Jokinen ja Sundin Pojat nousevat WsArenan lavalle kahden vuoden keikkatauon jälkeen.

Helmikuun 2. päivä järjestettävässä konsertissa on tällä kertaa yksi jäsen enemmän, kun Klamydian Jari “Jakke” Helin vahvistaa kitarasoundeja bändin toisen kitaristin, Joakim Kuljun rinnalla.

Soittaminen on joukkuelaji

Bändi on erittäin innoissaan uudesta kitaravahvistuksesta. Jokinen lupaa kitaraduon tiputtavan keikkayleisön perseilleen soundeillaan helmikuussa.

– On ollut mahtavaa kuunnella, miten nämä kaksi vetävät kitaralla yhteen. Olemme harjoituksissa olleet yhtä hymyä.

Kulju ja Helin kertovat, että heille on kunnia soittaa yhdessä. Lisäksi he uskovat vahvistavansa toistensa soittotaitoja.

– Soittaminen on joukkuelaji ja me teemme Jaken kanssa toinen toisistamme paremmat kitaristit. Kun tietää, että toinen on hemmetin hyvä kitaristi, sitä harjoittelee itsekin kahta kovemmin, sanoo Kulju.

Ennen kaikkea hauskanpitoryhmä

Bändin kahden vuoden keikkataukoa selittää se, että kaikki bändin jäsenet ovat tahoillaan hyvin kiireisiä.

Rumpali Lenni Paarma ja basisti Antero Naali soittavat Elonkerjuu-yhtyeestä, Jokinen ja Helin Klamydiassa. Kuljulla taas on monta kokoonpanoa, joissa hän soittaa sooloesiintymisien ja soitonopetuksen lisäksi.

– Sundin Pojat on ennen kaikkea hauskanpitoryhmä. Kokoonnumme soittamaan aina kun meillä on aikaa ja meitä huvittaa, summaa Jokinen.

Nyt aikaa riittää ainakin Jokisella ja Helinillä, kun Klamydia on puolen vuoden tauolla, ensimmäistä kertaa 30 vuoteen.

– Mitäs muutakaan me lomalla tekisimme kuin soittaisimme. Soittaja on soittaja, vaikka voissa paistaisi, Jokinen sanoo.

Rouhealla rockilla höystettyjä covereita

Sundin pojat aloitti vuonna 2010, kun Jokinen sai ystävältään syntymäpäivälahjaksi kaksi ilmaista studiopäivää. Siitä lähti ajatus pyytää studiolle mukaan kavereita, joiden kanssa ei muuten pääsisi soittamaan. Tarkoituksena oli kokoontua yhteen pitämään hauskaa.

– Teimme Nälkämaan lauluja, ja huomasimme, että tässä on nyt kova homma kasassa.

Rouhealla rockilla höystetyistä cover-kappaleista syntyi kaksi kokonaista studioalbumia. Tuleva keikka on harvinaista herkkua, sillä kiertueille Sundin Pojat ehtii enää harvoin.

Helmikuun keikalla on luvassa ainakin Irwin Goodmanin, Junnu Vainion ja Tapio Rautavaaran kappaleiden rock-versioita.

– Tarkoituksemme on nostaa hattua vanhan liiton musiikille rock´n´rollin hengessä. Luvassa on tuttua Sundin poikien runttausta tuplasti kovemmalla kitaralla, Jokinen lupaa.

Paula Kaskimaa