Uutiset

Stundarsissa lasten ikioma festivaali

Stundarsin Lastenjuhlissa pääsee leikkimään monenlaisia vanhanajan leikkejä, kuten köysirataa. Lastenjuhlat ovat tänä vuonna osa Kulttuuriperinnön eurooppalaista teemavuotta. Kuva: Peter Båsk
  • Vaasa

Tänä vuonna Lastenjuhlia vietetään poikkeuksellisesti jo kesäkuussa. Pääesiintyjä on kaksikielinen Robin Rekku ja Jekkuorkesteri.

Tomas Järvisen ja Henrik Strangin muodostaman duon esityksessä on mukana sekä vauhdikkaita että rauhallisempia lauluja. Lapset voivat myös osallistua konserttiin aktiivisesti laulun, liikkumisen ja rytmiikan avulla.

Toinen tärkeä Lastenjuhlien yhteistyökumppani on kustantamo Förlaget ja Moomin Characters.

He järjestävät jo päivällä ennen varsinaista festivaalia kaksi ohjattua työpajaa, joista toisessa lapset saavat tehdä erilaisia aakkosia ja toisessa kruunun illan juhlia varten.

Lisäksi illalla museoalueella sijaitsevan Hemmerintalon vintille voi tulla kuuntelemaan satuja tunnelmallisessa ympäristössä.

Kulttuuriperintö esiin. Stundrsin Lastenjuhlat ovat tänä vuonna osa Kulttuuriperinnön eurooppalainen teemavuosi 2018 -ohjelmaa.

Suomessa teemana on osallisuus kulttuuriperintöön. Stundarsin Lastenjuhlissa, samoin kuin museon arjessakin, sitä toteutetaan vanhan ajan leikkien ja leikkimisen kautta.

Lastenjuhlilla voi kokeilla perinteisten käpyeläinten ja kokonaisen maatilan tekoa luonnonmateriaaleista sekä leikkiä erilaisilla vanhanajan leikkikaluilla ja -laitteilla. Mukana on monenlaisia perinteisiä leikkejä, kuten helmenkalastusta, ongintaa ja köysirata.

Juhlissa on mukana myös nallejen päivystysklinikka. Sinne voi ottaa mukaan oman nallensa, mikäli tällä on tarvetta sairaalakäyntiin.

Juhlissa on myös suurta tarvetta salaisille museoetsiville, joiden tehtävänä on ratkaista museoarvoitus.

Stundarsin Lastenjuhlat järjestetään 27.6. Stundarsin ulkoilmamuseolla ja kulttuurikeskuksessa osoitteessa Stundarsintie 5, Sulva.

Pia Timberg

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka