Sivutoimimuusikot pärjäävät hyvin

Jutut muusikoiden ankeasta tilanteesta nousevat korona-aikana tämän tästä esiin. Vaasalaiselle Tulenkulkijat-yhtyeelle ja sen jäsenille laulaja-sanoittaja Sanna Perälälle, basisti Katriina ”cat” Rintalalle, kitaristi Marko Perälälle ja rumpali Atte Björklundille kuuluu kuitenkin hyvää.

Kaikilla bändin jäsenillä on soittamisen ohella päätyö ja sivutoiminen musiikin tekeminen on jatkunut lähes samoin kuin ennen koronaa.

Alkukesästä bändin soittama Klamydian lämppärikeikka sekä striimattiin että äänitettiin. Liveäänitystä voi nyt kuunnella suoratoistopalveluissa ja YouTubessa.

– Mukana on sellaisiakin biisejä, joita ei ole aiemmin julkaistu eikä edes esitetty. Toki tuttujakin kappaleita löytyy, Rintala kertoo.

Parhaillaan bändi työstää uutta singleä ja suunnittelee siihen tuottaja Sami Pulkkisen kanssa ensimmäistä musiikkivideotaan.

– Sami on sekä studiossa että videon suunnittelussa minun ja Katriinan ideoille niin sanottu järjen ääni. Hän esimerkiksi sanoo, että ei, nyt just emme saa tähän biisin kohtaan kahdenkymmenenneljän laulajan kuoroa, Perälä nauraa.

Jotain hyvääkin

Korona teki tyhjäksi Tulenkulkijoidenkin keikkasuunnitelmat, mutta tekemistä se ei ole estänyt, eikä intoa laimentanut.

– Kaikessa kauheudessaankin tässä ajassa on myös hyvää. Nyt on vain osattava käyttää luovat hetket hyväkseen, bändin keulahahmo, laulaja ja sanoittaja Sanna Perälä toteaa.

Hän ja Rintala tuntuvat olevan Tulenkulkijoiden primus motor -kaksikko. Kampaajana työskentelevä Sanna Perälä tekee parhaillaan Luova musiikintekijä -koulutusta Rytmi-instituutissa.

– Siitä on jo nyt ollut hirveästi apua luovaan työhön. Koulutus antaa laaja-alaisesti oppia ja tietoa muusikon työstä, Perälä iloitsee.

Hän on jo löytänyt oman tavan tehdä musiikkia.

-Pitää tehdä sellainen biisi, että siinä sanoo jotain, mitä ei niin ehkä kehtaisi sanoa, mutta sanoo laulussa sen kuitenkin. Kun se vielä kertautuu lavalla, joutuu menemään epämukavuusalueelleen, mutta se on vain hyvä asia.

Tyylinä kiukkurokki

Tulenkulkijoiden tyyliä on eräs kuulija kuvannut kiukkurokiksi. Parhaillaan työstettävänä oleva uusi single Kaaos ja paniikki jatkaa samaa linjaa.

– Onhan meillä herkkiäkin biisejä. Mietimme, että menisimme tekemään studioon taiteellisemman pläjäyksen taidebiiseistämme, Rintala raottaa tulevia suunnitelmia.

– Lisäksi unelmana olisi julkaista pitkäsoitto. Ja tietenkin se, että jonain päivänä voisi tehdä musiikkia päätyökseen, Sanna Perälä lisää.

Pia Timberg