Sisäsataman Terassi soi koko kesän

Vaasan Sisäsataman Terassi on uudistunut tulevaan kesään. Muutoksia on tapahtunut myös omistajuudessa ja Terassin koko osakekannan omistajana on nyt vaasalainen festivaaliorganisaatio Nordic Live, jonka pääomistaja on Tommi Mäki.

– Sisäsataman Terassi on hakenut yli 200 neliön laajennustilan, joka tuo väljyyttä nykyiselle kolmellesadalle asiakaspaikalle. Merellisyys vetää väkeä ja tuomme rantaan palasen Ibizaa rantapalmuineen, kertoo Mäki.

Rentoa tunnelmaa

Ohjelmistossa on koko kesän ajan luvassa livekeikkoja keskiviikosta lauantaihin. Tunnelmaa pitää yllä myös dj-kaksikko Tommi Helminen ja Antti Helminen, jotka ovat lavalla viikon jokaisena päivänä.

– Kesän ohjelmistossa esiintyvät muun muassa Aikakoneen Sani, Euroopassa suosiota kerännyt Roxette Tribuutti sekä Elonkerjuusta tunnettu Juha Lagström. Kuutena kesäkeskiviikkona paikalle saapuu myös Suomipopin aamulypsystä tuttu Hovimuusikko Ilkka.

Terassin menu on niin ikään uudistettu täysin ja kaupungin rannoilla on nyt tarjolla kanawingsejä ja italiaistyylisiä lankkupizzoja. Terassin henkilökunta, ravintolapäällikkö ja kokit tulevat uuden yhteistyön myötä Vaasan Sportin eli Vaasan Jäähallin Ravintolat Oy:n kautta.

– Yhteistyö tukee molempia, sillä toiminnan sesongit ajoittuvat eri vuodenaikoihin. Jokaisesta Terassilta ostetusta juomasta ohjataan noin yhden euron tuki Vaasan Sportin tukemiseen, sanoo Mäki.

– Torstain tasting-illoissa on puolestaan viikoittain vaihtuva ohjelma ja jokaiseen iltaan mukaan mahtuu 40 osallistujaa. Talon oma viininmaistattaja Janne Mäki johdattaa osallistujat muun muassa kuohuviinien maailmaan, Mäki lisää.

Innovatiivista kehitystä

Mäki seuraa tarkasti koronatilanteen kehittymistä ja Sisäsataman Terassin asiakasturvallisuudesta huolehditaan yksityiskohtaisen varautumissuunnitelman avulla.

– Olemme esimerkiksi lisänneet tarjoilijoita ja juomatilauksia otetaan pöydistä. Seuraamme tarkasti myös asiakasmäärää digitaalisella laskennalla, Mäki kertoo.

Visit Vaasan toimitusjohtaja Max Jansson on tyytyväinen elävän kaupunkikulttuurin kehitykseen.

– Nyt korona-aikana tarvitaan ehdottomasti innovatiivisia ajatusmaailmoja, jossa kytketään yhteen musiikkia, ruokaa ja tapahtumia. Myös kaupunki on ollut hienosti tukemassa merellisen rantabulevardin rakentumista, Jansson kiittelee.

Raija Koivisto