SinneDit kokoaa yhteen Pohjanmaan järjestöt

Pohjanmaan järjestöt ja yhdistykset yhteen kokoava verkkopalvelu SinneDit.fi on nyt julkaistu. Erilaiset yhteisöt voivat maksutta rekisteröityä SinneDit-alustaan, jossa voi ilmoittaa muun muassa tapahtumia, vertaistukiryhmiä, koulutuksia ja ajankohtaisia uutisia.

– Pohjanmaalla on yli 3700 yhdistystä ja tavoitteena on rakentaa yhteistyöllä elävä kohtaamispaikka. Yhdestä osoitteesta löytää jatkossa helposti oman alueen toimintaa ja tukea, iloitsee Pohjanmaan Yhdistysten toiminnanjohtaja Tuula Jäntti.

Luonteva väylä

SinneDitin kautta käyttäjät voivat jatkossa löytää myös avoimia vapaaehtoistehtäviä.

– Vapaaehtoistoiminnan rooli ja merkitys yhteiskunnassa on kasvanut entisestään koronatilanteen aikana. Yhdistykset ovat luonteva väylä auttamiselle ja yhdessä toimimiselle niin kriisien aikana kuin tavallisessa elämässä, toteaa Jäntti.

SinneDitin käyttöönottoon on saatavilla henkilökohtaista koulutusta. Koulutusajat ja lisätiedot ilmoitetaan jatkossa Pohjanmaan Yhdistysten verkkosivuilla.

– Palvelu myös kehittyy jatkuvasti, sillä SinneDit on osa Toimeksi.fi-verkostoa, joka tekee yhdessä alueellisten alustapalveluiden kehitystyötä. Esimerkiksi Pohjois-Karjalan Jelli.fi on ollut jo pidempään käytössä ja antaa kattavan kuvan alustan erilaisista mahdollisuuksista, sanoo Jäntti.

Digitalisaatio ja tulevaisuus

Järjestö 2.0 Pohjanmaa -hanke järjestää SinneDitiin liittyvän webinaarin 26. elokuuta kello 9-10.30. Teemana on digitaalisaatio järjestöissä, ja puhujina ovat muun muassa Vaasan yliopiston tutkija Jari Autioniemi, Åbo Akademin professori Kim Strandberg ja STEA:n avustusvalmistelija Heikki Vaisto.

– Digitalisaatio vaikuttaa vahvasti järjestökenttään ja sen toimintakulttuuriin. On tärkeää, että järjestöt saavat otettua käyttöön muun muassa erilaisia digipalveluita, esimerkiksi etäkokousten järjestämisessä, sanoo Jäntti.

Toimeksi.fi-verkkopalveluiden koordinaattori Heidi Simppala nostaa esille myös toimeksi.fi -sivuille kootun perustiedon, joka liittyy yhdistysten toimintaan.

– Toimeksi-tietopankkiin on koottu eri teemojen alle monipuolinen valikoima oppaita, ohjeita ja työvälineitä kansalais- ja yhdistystoiminnan tueksi. Tietoa on saatavilla muun muassa rahoituksesta ja varainhankinnasta sekä viestinnästä ja muusta hallinnoimisesta, opastaa Simppala.

Raija Koivisto