Uutiset

Silmät vievät huomion

Ennen ripsien kestotaivutusta ja -värjäystä sekä kulmien laminointia. Kuvat: Susanna Haanpää
  • Vaasa

Haaveiletko näyttävämmistä ripsistä? Erilaisilla käsittelyillä ripsiin voi saada pituutta, tuuheutta ja kaarevuutta. Maskisuosituksen myötä yhä useampi hakeutuu kosmetologin pakeille ripsien ja kulmien käsittelyihin.

Salon Adelaiden kosmetologi Susanna Haanpään mukaan ripsien kestotaivutuksella sekä värjäyksellä silmistä saadaan huolettomat ja näyttävän näköiset.

– Silmistä tulee isomman näköiset. Lisäksi moni asiakas on iloinnut siitä, että ripsien ja kulmien kestokäsittelyt säästävät heiltä aamuisin valtavasti aikaa, hän kertoo.

Lyhyetkin ripset taipuvat

Haanpää sanoo huomanneensa, että maskisuosituksen astuttua voimaan ihmiset käyttävät aiempaa voimakkaampia silmämeikkejä. Silmiä halutaan jollain tapaa korostaa.

– Teemme paljon ripsipidennyksiä, mutta ne eivät sovi kaikille. Kestotaivutus sen sijaan sopii, hän vinkkaa.

– Ripsien ei tarvitse olla pitkät, jotta silmistä saadaan näyttävät. Hyvinkin lyhyet ripset saadaan taivutettua, Haanpää lisää.

Ripsien kestotaivutus, Yumi Lashes -tekniikka, on hänen mukaansa läpäissyt kaikki EU:n edellyttämät testit.

– Jos asiakas on esimerkiksi allerginen jollekin harvinaiselle ainesosalle, maahantuojalta voimme tarvittaessa varmistaa, onko sitä tuotteessa, Haanpää kertoo.

– Tekniikassa käytettävät aineet vahvistavat ripsiä, ja seerumi tehostaa ripsien kiinnittymistä karvatuppiinsa. Näin ripset pysyvät pidempään tupessaan ja kestotaivutus säilyy pidempään, hän jatkaa.

Yumi Lashesissa ripsien taivuttamiseen käytetään silikonimuottia, joka voidaan valita sen mukaan, kuinka voimakas taivutus halutaan.

Kulmien laminointi

Ripsien taivutusten ja värjäysten kanssa Haanpää suosittelee kulmien laminointia.

– Kulmat ovat usein epäsymmetriset, toinen kasvaa täydellisesti sivulle ja toisessa karvat voivat kasvaa alaspäin. Laminoinnilla kulmat taivutetaan menemään samaan suuntaan. Käsittely lisää myös karvan volyymiä, Haanpää valaisee.

Magneettiripset ovat Haanpään mukaan myös kasvattaneet suosiotaan.

– Nyt on saatavilla myös eyeliner, johon ripset kiinnittyvät. Ne pysyvät yllättävän hyvin. Opastan asiakkaita kädestä pitäen ripsien käyttöön. Nuoret ovat usein näppäriä niiden kanssa. Jos niiden laitto tuntuu toivottamalta, lupaan, että viikon harjoittelun jälkeen ne menevät helposti, hän lohduttaa.

Ripsien ja kulmien käsittelyt ovat Haanpään mielestä hyviä korona-ajan hoitoja.

– Hoidon aikana asiakas voi pitää kasvomaskia, toisin kuin kasvohoidoissa. Me käytämme maskeja aina työaikana, Haanpää korostaa.

Katja Lahti

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka