SB Vaasa haastaa SM-finalistit

SB Vaasa kohtaa sunnuntaina kotikentällään salibandyn Suomen Cupin kuudennen kierroksen ottelussa viime kaudella SM-hopeaa saavuttaneen Turun Palloseuran.

Turkulaisten tähtisikermässä pelaavat muun muassa puolustaja Lauri Stenfors sekä hyökkääjät Mikko Hautaniemi ja Miko Kailiala, jotka kaikki olivat voittamassa MM-kultaa Suomelle vuosi sitten.

– Lähdemme rohkeasti pelaamaan omaa peliämme. Tämä ottelu on meille loistava mahdollisuus, sanoo SB Vaasan päävalmentaja Teemu Hagelberg.

TPS on Salibandyliigan runkosarjassa sijalla seitsemän, mutta voittanut kaksi edellistä ottelua puhtaasti.

– Tulemme hyvillä ja nöyrin mielin Vaasaan. Meillä on alkanut viime aikoina peli asettua hyvin uomiinsa, mutta tiedämme, että Vaasa pelaa vahvaa kautta ja nauttii ottelusta runsaan kotiyleisön edessä. Emme missään tapauksessa lähde aliarvioimaan vahvaa vastustajaa, sanoo TPS:n päävalmentaja Janne Kainulainen.

Mahtava mahdollisuus

Pelin ennakkoasetelma on kuitenkin selvä. TPS hallitsee palloa ja SB Vaasa joutuu puolustamaan sekä kyykkimään vetojen edessä ahkerasti.

– Kyllä siitä tulee varmasti vauhdikas peli. Emme ole koskaan kohdanneet liigajoukkuetta, joten emme tiedä mihin tasomme riittää. Meidän nuorille pelaajillemme ottelu on hieno mahdollisuus testata oma tasonsa maailman huippujätkiä vastaan niin fysiikassa kuin taidollisesti, Hagelberg sanoo.

SB Vaasa pelaa kakkosdivisioonan Pohjanmaan-lohkossa ja on aloittanut kautensa vahvasti. Seitsemästä ottelusta saaliina on kuusi voittoja ja sarjan kakkospaikka.

– Meillä on laaja materiaali ja pystymme pelaamaan kolmella kentällä läpi ottelun. Usein olemme kolmannessa erässä kääntäneet ottelut voitoiksi. Tästä kuuluu kiitos myös meidän fysiikkavalmentajallemme Jukka Syrjälle, Hagelberg kiittelee.

Häkki täynnä

Cup-romantiikka saa nyt siis jatkoa Vaasassa. Viime kaudella SB Paapat kohtasi yli 1 200 katsojan edessä SM-kultajoukkue Classicin Botniahallilla. SB Vaasan ja TPS:n välinen ottelu pelataan OP-Arenalla, sillä Botniahallissa on samana viikonloppuna Joulumarkkinat.

OP-Arenan yleisökapasiteetti on noin 200 katsojaa, mutta lisätuoleilla päätyyn paikkoja saadaan lisää 50-80. Ottelu tullaan todennäköisesti myymään loppuun jo ennen sunnuntaita.

– OP-Arena on hyvä pelipaikka, jossa on tiivis tunnelma ja yleisö lähellä kenttää. Siitä tulee hieno tapahtuma, Hagelberg hehkuttaa.

Ottelua varten teetetyt SB Vaasan pelipaidat sekä TPS:n lahjoittamia tuotteita huutokaupataan ottelun erätauoilla ja rahat menevät hyväntekeväisyyteen.

Suomen Cupin kuudennen kierroksen ottelu SB Vaasa-TPS OP-Arenalla sunnuntaina 24.11. klo 15.

Jaakko Jokela