”Satoi tai paistoi, Pet Shop Boys nostaa tunnelman taivaisiin”

Kalle Keskinen tähyää viikonlopun sääkarttoja nyt erityisen kiinnostuneena. Seinäjokelainen promoottori toivoo poutaa Vaasaan lauantaille, sillä silloin ilmoille kajahtaa hänen yrityksensä järjestämä Wasa Open Air -konsertti.

– Kunhan ei sataisi, se on pääasia. Toisaalta meillä on kyllä niin huikeat artistit, että tunnelma saadaan taivaisiin pienestä sateesta huolimatta, Keskinen povaa.

Yksipäiväisen festivaalin kirkkaimpana tähtenä lavalle nousee brittiläinen Pet Shop Boys. Chris Lowen ja Neil Tennantin vuonna 1981 perustama yhtye on kevyen musiikin kaupallisesi menestynein duo.

Muiden muassa West End girls, It’s a sin ja Always on my mind -hiteistään tunnetut lontoolaismuusikot ovat esiintyneet Suomessa jo kuudesti. Vaasassa heitä ei ole kuitenkaan ennen nähty.

Kalle Keskinen on isännöinyt yhtyeen Suomen-vierailua aiemminkin.

– Viime kesänä Pet Shop Boysit olivat järjestämässämme festivaalissa Turussa esiintymässä. Nyt he esiintyvät perjantaina Helsingissä ja siirtyvät sitten lauantaiksi Vaasaan, tuplakeikka Suomessa siis, Keskinen selvittää.

Illan muun musiikillisen annin muodostavat Yö, Movetron ja DJ Sash. Niin saksalaisen DJ Sashin kuin suomalaisen Movetroninkin leipälaji on eurodance. Yö puolestaan maalaa elokuiseen iltaan haikeita suomirock-sävyjä.

– Suunnittelimme ohjelmistoa monelta eri kannalta ja päädyimme tähän kokonaisuuteen. Tarkoituksenamme on tarjota upeaa musiikkia ja unohtumaton elämys ihmisille, Keskinen summaa.

Wasa Open Air on järjestetty kahdesti aiemmin. Vuonna 2015 tapahtumaa tähditti ruotsalainen Roxette. 2016 tähtiesiintyjänä Kaarlen kentällä rokkasi Manic Street Preachers.

Viime vuonna festivaali vietti välivuotta. Tapahtumapaikka on vaihtunut nyt Kaarlen kentästä Elisa-stadioniksi. Uusi areena miellyttää promoottoria.

– Siellä on hienot ja toimivat puitteet jo valmiina, muutenhan ne pitäisi rakentaa tyhjälle alustalle.

Konsertin ensitahdit antaa Yö. Soitto alkaa kuudelta. Pet Shop Boys astuu lavalle hieman ennen puolta yötä.

Lippujen ennakkomyynnin suhteen Keskisen toiveet eivät ole toistaiseksi täysin täyttyneet.

– Ennakkomyynniltä odotimme enemmän. Lippuja on vielä jäljellä. Ja totta kai loppuunmyyty stadion on aina se, mikä saa hymyn promoottorin huulille.

Wasa Open Air on jo kolmas suuri kevyen musiikin tapahtuma tänä kesänä Vaasassa. Kalle Keskinen ei pidä tapahtumien määrää kuitenkaan liian suurena.

– Vaasassa tapahtuu paljon, mutta uskon, että ihmisiä riittää kyllä kaikkiin tapahtumiin. Jaloillaanhan ihmiset äänestävät siitä, onko tapahtumia sopivasti.

Promoottorin oma kesä on tiukasti aikataulutettu. Viime viikonloppuna hän malttoi pitää ensimmäisen täysin vapaan viikonlopun.

– Pääsin osallistumaan Neste Rallyyn Jyväskylässä. Kelit olivat hyvät, ja väkeä oli paljon. Sitä samaa toivomme myös tulevaan Wasa Open Airiin.

Anna-Leena Ekroos

>>>>>>> Stashed changes