Uutiset

Sateenkaaret ikkunoissa piristävät ja luovat toivoa

Päiväkotilasten maalaamat sateenkaaret tuovat väriä Pursimiehenkadulle. Kuva: Katariina Kuusisto
  • Vaasa

Pursimiehenkadun Touhula-päiväkodissa haluttiin tehdä jotain, mikä piristäisi niin päiväkodin väkeä kuin satunnaisia ohikulkijoitakin.

Päiväkoti lähti mukaan Leikki leikkinä -blogissa esiteltyyn maailmanlaajuiseen Rainbow Challenge -haasteeseen, suomalaisittain siis sateenkaarihaasteeseen, jossa ikkunoihin ripustetaan tai maalataan sateenkaaria.

– Sateenkaaret ikkunoissa symbolisoivat toivoa, rakkautta ja yhteyttä toisiin ihmisiin, vaikka oikeat ihmiskontaktit onkin nyt karsittu minimiin. Sateenkaaren näkeminen ikkunassa muistuttaa, että käymme kaikki tahoillamme läpi samoja asioita: epätietoisuutta, ehkä pelkoa ja yksinäisyyttä. Emme kuitenkaan ole yksin. Kaikki muuttuu vielä hyväksi, Leikki leikkinä -blogissa kirjoitetaan.

Haaste heitetty eteenpäin

Pursimiehenkadun päiväkodin johtaja Katariina Kuusisto kertoo, että lapset lähtivät innoissaan haasteeseen mukaan.

– Heistä oli hauskaa päästää maalaamaan ikkunoita. Taiteilimme sateenkaarten lisäksi myös kukkasia ja perhosia, Kuusisto hymyilee.

Haaste on heitetty eteenpäin ja sateenkaaria toivotaankin nähtävän jatkossa ympäri Vaasan. Sateenkaarten lisäksi ikkunoissa voi bongata nyt myös pehmonalleja, kun maailmalla levinnyt nallehaaste rantautui Suomeen.

Molempien haasteiden tarkoituksena on levittää hyvää mieltä ja toivoa poikkeuksellisen tilanteen aikana.

Kavereita ikävä

Kuusiston mukaan lapset suhtautuvat vallitsevaan tilanteeseen hyvin. Päiväkodin päivärytmi säilyy poikkeustilasta huolimatta ennallaan.

– Toki he kyselevät kavereiden perään, nyt kun niin moni on poissa. Reilusti yli puolet lapsista on jäänyt kotiin, mikä on tietenkin tässä poikkeustilanteessa hyvä asia ja vastaa hallituksen tämänhetkistä ohjeistusta, hän korostaa.

Mitään erityistä koronakeskustelua ei lasten kanssa päiväkodissa käydä, ellei lapsi itse aiheesta kysy.

– Pyrimme kertomaan kysyjille aiheesta aina ikätason mukaisesti.

Jotta varhaiskasvatus voidaan poikkeustilan aikana turvata myös kotiin jääneille lapsille, Touhula-päiväkodit ottavat pian käyttöön Kotitouhula-tuokiot.

– Halukkaat perheet pääsevät etäyhteyden kautta osallistumaan muun muassa erilaisiin liikuntahetkiin. Samalla lapset voivat olla yhteydessä kavereihinsa, mikä on todella tärkeä juttu. Kavereita ikävöidään jo kovasti, Kuusisto kertoo.

Emilia Lehtonen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka