Uutiset

Ruoka-avun jakaminen jatkuu Vaasassa

Vaasan ruoka-apuyhdistyksen ruoka-avun jakaminen jatkuu Vaasassa. Ajankohtaiset tiedot löytää jatkossa Vaasan Ikkunan Menot-palstalta. Kuva: Raija Koivisto
  • Vaasa

Vaasan ruoka-apuyhdistys on onnistunut jatkamaan vähävaraisille tarkoitettua ruokajakelua. Ruoka-avun jakaminen keskeytyi koronatilanteen vuoksi hetkellisesti, koska suuri osa yhdistyksen vapaaehtoisista kuuluu riskiryhmään.

Vaasalainen Tiina Keho päätti ystäviensä kanssa hankkia yhdistykselle lisää vapaaehtoisia.

– Onnistuimme yhdessä ja toiminta on saatu jatkumaan. Tässä on todella tapahtunut ihmeitä ja ruokaa jaettiin ensimmäisen kerran viime keskiviikkona Steinerkoululla, kertoo Keho.

Ennennäkemätöntä yhteistyötä

Keho kiittelee myös Vaasan kaupunkia, joka otti kopin tilojen järjestämisestä.

– Vanhan Steinerkoulun tilat ovat tyhjillään ja siellä on riittävästi kylmäsäilytystilaa ruuille. Varsinainen ruokajakelu tehdään ulkotiloissa, jotta voidaan minimoida korona tartuntariski.

Kehon mukaan kaikki on ollut yhtä onnellisten sattumien summa.

– Kriisi on tuonut ihmiset yhteen ja saimme kaiken järjestymään vain muutaman päivän aikana. Tämä on ollut aivan ennennäkemätöntä ja myös yhteistyö myös Vaasan lähimmäisyhdistyksen ja ruoka-apuyhdistyksen välillä on tiivistynyt, iloitsee Keho.

Leveämmät hartiat

Keho kertoo, että koronan vuoksi ruokakassit pakataan nyt valmiiksi, kun aiemmin tuotteet on saanut itse valita.

– Otamme vastaan lahjoituksena muovipusseja. Toivomme, että myös kaupat miettivät tarkasti hävikkiruuan järjestämistä, sillä avuntarvitsijoita todella on, Keho sanoo.

Myös vapaaehtoisia tullaan todennäköisesti tarvitsemaan lisää.

– Mitä leveämmille hartioille ruoka-apu saadaan jaettua, sitä vähemmän myös yksittäinen auttaja kuormittuu. Suuri kiitos kaikille, jotka jo ovat olleet mukana, sanoo Keho.

Jatkossa ruokaa jaetaan keskiviikkoisin ja lauantaisin kello 14-15 Kauppapuistikolla vanhalla Steinerkoululla sekä Ristinummella Ristikan nuorisotalolla. Kauppapuistikolla ollaan myös perjantaisin samaan aikaan.

Maanantaisin ruokajakelua on kello 14-15 vanhan Steinerkoulun lisäksi helluntaiseurakunnalla Asemakadulla. Torstaisin kello 10-11 ruokaa jaetaan Sepänkylän seurakuntakeskuksessa. Ajankohtaiset tiedot löytää jatkossa Vaasan Ikkunan Menot-palstalta.

Raija Koivisto

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka