Uutiset

Royalsin haaveissa loppukesän pelit

Näillä näkymin amerikkalaisen jalkapallon ylimmän sarjatason eli Vaahteraliigan kausi alkaa Seppo Evwarayen mukaan elokuussa. ArkistoKuva: Jarno Pellinen
  • Vaasa

Amerikkalaisen jalkapallon ylimmän sarjatason eli Vaahteraliigan kausi on näillä näkymin alkamassa elokuussa.

– Formaatti on vielä hieman avoin, mutta todennäköisesti emme pääse pelaamaan ihan täyttä runkosarjaa. Totta kai tämä on harmillista, mutta vaihtoehtona paljon parempi kuin se että emme pelaisi ollenkaan, Vaahteraliigassa pelaavan Wasa Royalsin toiminnanjohtaja Seppo Evwaraye sanoo.

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon liittohallitus päätti jo huhtikuun puolivälissä koronapandemian vuoksi siirtää sarjan aloitusta suosiolla loppukesään.

– Mielestämme se oli hyvä asia, että liittomme teki päätöksen ajoissa siitä, että puskemme pelit reilusti eteenpäin kaavaillusta aloitusajasta. Se on antanut seuroille mahdollisuuden sopeuttaa toimintaansa, eikä joka viikko tarvitse tehdä uutta suunnitelmaa.

Kaarlella tilaa

Monesta muusta kesälajista poiketen amerikkalaista jalkapalloa pelataan normaalistikin vasta kesällä, eikä jo alkukeväästä.

– Meillä eivät suurimmat kulut ole päässeet vielä rullaamaan. Esimerkiksi huhti-toukokuun harjoituskustannukset ovat kolme kertaa suuremmat kuin itse kauden aikana. Myös vahvistusten palkka sekä ylläpitokulut rullaavat vain kauden aikana, Evwaraye kertoo.

Mikäli ottelut päästään elokuussa aloittamaan, niin rajoituksia yleisömääriin voi olla edelleen voimassa. – Totta kai toivomme, että ihmisiä saa ottaa rajattomasti sisälle turvamääräyksiä noudattaen. Kaarlen kentän katsomokapasiteetti on niin suuri, että sinne mahtuu vaikka kolmetuhatta ihmistä sopivan väljästi, Evwaraye sanoo.

Hän toivoo, että pelit joka tapauksessa päästään pelaamaan.

– Mikäli yleisöä ei saa ottaa sisään on se sääli, koska he ovat isossa roolissa tunnelman luomisessa. Katson kuitenkin henkisesti ja pelaajakehityksen vuoksi tärkeänä, että ottelut pelataan. Monelle nuorelle kokonainen vuosi ilman pelejä olisi aika raskas pala.

Aurinkoa ja terveyttä

Tällä hetkellä Wasa Royalsin pelaajat harjoittelevat omatoimisesti.

– Emme järjestä yhteisiä harjoituksia edes pienryhmissä. Luotamme siihen, että jokainen aikuinen osaa pitää itsensä kunnossa ja valmistautua kauteen. Kaikki tietävät, että valmiina pitää olla, kun homma alkaa ja siihen ei selitykset kelpaa. Meillä on tiukka, mutta reilu linja, kuten aina ennenkin.

Evwaraye toivoo, että rajoituksia päästään kesän aikana purkamaan, eikä koronaviruksen toinen aalto iske.

– Tämän myötä pääsisimme vaiheittain harjoittelemaan yhdessä ensin ilman kontaktia ja sitten kontaktitreenien kautta. Parasta olisi, että tulisi kelien osalta kaunis loppukesä sekä syksy ja ihmiset säilyvät terveinä. Uskon että tästä selviämme taas vahvempina, Evwaraye sanoo.

Jaakko Jokela

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka