Rohkeasti isojen seurojen kaatoon

Vaasan Mailan joukkue tähtää ensi kaudella poikien Ykköspesiksessä korkealle. Ensimmäistä kauttaan sarjassa aloittava joukkue ei aio lähteä kumartelemaan, vaan taistelemaan voitosta joka ottelussa.

– Vastustajat ovat nimekkäitä, kun siellä on miesten Superpesiksen huippuseurojen, kuten Kiteen ja Sotkamon, joukkueet samassa lohkossa. Meillä on hyvä joukkue kasassa ja jokaista peliä lähdemme voittamaan, sanoo joukkueen pelinjohtaja Tomi Ojanperä.

Poikien Ykköspesis on jaettu kahteen lohkoon ja pohjoislohkossa Vaasan Mailan lisäksi pelaavat Seinäjoki, Jyväskylä, Oulu, Kempele, Sotkamo ja Kitee.

– Molempien lohkojen kaksi parasta pääsevät jatkopeleihin ja sinne tähtäämme, Ojanperä toteaa.

Pallovarma joukkue

Poikien Ykköspesiksessä pelaajien yläikäraja on 19 vuotta. Vaasan Mailan joukkue on nuori ja ringissä on vain yksi tähän ikäluokkaan kuuluva pelaaja.

– Meillä on monipuolinen joukkue, jossa on nopeutta ja lyöntivoimaa. Ulkopelissä olemme pallovarma joukkue. Meillä on hyvä sekoitus osaamista niin sisä- kuin ulkopeliin, Ojanperä painottaa.

Vielä viime vuonna C-junioreiden sarjassa ottelut pelattiin lähiseudulla.

– Kyllä siinä matkakilometrejä tulee. Onneksi saimme sovittua otteluohjelmaan kaksi viikonloppua, jolloin pelaamme tuplapelit kaukaisimpia vastustajia vastaan.

Tukijoita seura on saanut mukaan parikymmentä.

– Yllättävän hyvin olemme saaneet yrityksiä mukaan maailman tilanteesta huolimatta, Ojanperä iloitsee.

Startti toukokuussa

Korona on tuonut omat haasteensa harjoitteluun ja pelaamiseen.

– Olemme harjoitelleet pienemmissä ryhmissä, kun koko joukkueen yhteiset lajitreenit ovat olleet tauolla. Kunto- ja voimapuolta voi harjoitella, mutta lajinomaiset harjoitteet ovat olleet tauolla.

Pelinjohtaja Ojanperä on tyytyväinen pelaajiensa omatoimiseen harjoitteluun.

– Testeissä tuli selville, että pojat ovat tehneet omia treeniohjelmiaan hyvin.

Vaasan Mailan ajatuksissa on päästä pelaamaan muutama harjoitusottelu ennen kauden alkua.

– Kovaa odotellaan jo, että pääsisimme ulos pelaamaan ja harjoittelemaan.

Näillä näkymin taistelu poikien Ykköspesiksen mestaruudesta alkaa toukokuussa. Kotiottelut Vaasan Maila pelaa Hietalahdessa.

– Viimeisin tieto on, että juniorisarjat pyritään aloittamaan ihan normaalisti.