Rohkeasti ilon kautta

Vaasan Sportin A-junioreiden kausi Nuorten SM-liigassa on ollut erittäin menestyksekäs. Joukkue on 18 joukkueen sarjassa viidentenä, kun alkusarjasta on pelattu 29 ottelua ja viisi on vielä jäljellä.

– Voimme olla tyytyväisiä tulokseen. Teemamme on ollut iloisuus ja hauskanpito, vaikka totta kai käymme myös läpi mitä jääkiekko on. Raikkaudella ja hauskanpidolla olemme pystyneet pelaamaan hyviä pelejä ja voimme voittaa kenet tahansa tässä sarjassa, Vaasan Sportin A-junioreiden päävalmentaja Olli Hällfors sanoo.

Juniorisarjoissa päätavoite on kehittää pelaajia ja saada heidät nostettua edustusjoukkueeseen. Toki jokainen urheilija haluaa aina voittaa, mutta isossa kuvassa tulos ei ole se tärkein juttu.

– Kehittäminen ykkösjuttumme ja menestyminen sekä tulos tulevat sen mukana.

Sportin edustusjoukkueen peliä on leimannut rohkeus, jota myös A-nuorissa viljellään.

– Meillä on erittäin isossa roolissa pelirohkeus ja pyrimme pitämään kiekkoa sekä pelaamaan kiekolla. Jos ei koskaan uskalla epäonnistua, ei uskalla myöskään onnistua, Hällfors painottaa.

Runsaasti tehomiehiä

Sportin edustusjoukkueessa miesten liigaa on tällä kaudella pelannut kolme A-junioria. Virolaispelaaja Robert Arrak, norjalainen Gustav William Borvik ja Miro Lehtimäki on nähty niin miesten kuin A-nuorten kaukaloissa.

– Toki voi aina toivoa, että muutkin saisivat mahdollisuuksia, mutta aika sen näyttää. Meillä on lahjakkaita poikia, mutta miesten liigaan hyppäys on kova. Luistelussa he pärjäävät, mutta voimatasossa on vielä tekemistä, Hällfors toteaa.

Nuorten SM-liigan pistepörssin kymmenen parhaan joukkoon mahtuu peräti kolme Sportin pelaajaa. Santeri Haarala, Eetu Mäki ja Eemil Erholtz ovat iskeneet yhteensä yli sata pistettä.

– Pistepörssin 40 parhaan joukossa meillä on kahdeksan pelaajaa. Siihen täytyy olla tyytyväinen, miten pojat ovat pelanneet. Jokaisen pelaajan kanssa on tehty suunnitelma myös yksilönä ja pohdittu, millaista roolia heille on tarjolla.

Viisi kotipeliä

Sportin A-juniorit pelaavat kotikentällä seuraavat viisi ottelua, joista yksi pelataan Pietarsaaressa.

– Kaikki vastustajat ovat pyrkimässä kympin sakkiin, joten otteluista tulee kovia. Kun saamme pidettyä iloisuuden tekemisessä, se varmasti tuottaa myös tulosta.

Alkusarjan kymmenen parasta, joiden joukossa Sport erittäin suurella todennäköisyydellä on, jatkavat ylempään jatkosarjaan, jossa joukkueet pelaavat kaksinkertaisen sarjan.

Ylemmän jatkosarjan kuusi parasta pääsevät suoraan puolivälieriin ja kolme seuraavaa villi kortti -kierrokselle, jonka voittajat jatkavat puolivälieriin.

Jaakko Jokela

>>>>>>> Stashed changes